Ανακοινώσεις :

 

 

 

Το Corallia Cluster Initiative με την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ENEBH), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Πειραιά και του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος διοργανώνει την Ημερίδα με θέμα Μικρο/νανο-ηλεκτρονική & Ενσωματωμένα Συστήματα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008, 09:00 - 15:00, στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα.

 

Η ημερίδα έχει σαν στόχο τη συζήτηση και ανάλυση θεμάτων που αφορούν στη συνεργασία στον τομέα της έρευνας και τις επαγγελματικές προοπτικές νέων επιστημόνων και entrepreneurs σε καινοτόμες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας. Ειδικότερα τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες στην ημερίδα είναι η σχέση μεταξύ Βιομηχανίας - Πανεπιστημίων - Ερευνητικών Κέντρων στον τομέα της Μικρο/νανο-ηλεκτρονικής & Ενσωματωμένων Συστημάτων, η ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου στην Ελλάδα, οι προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας νέων επιστημόνων, οι δυνατότητες για συνεργατικά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, καθώς επίσης και η περαιτέρω ενδυνάμωση των πρωτοβουλιών που λαμβάνει και υλοποιεί το Corallia για την ανάπτυξη θεματικών clusters καινοτομίας σε εθνικό επίπεδο... ( περισσότερα )

 

 

 

Το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιήσει ανοιχτή διημερίδα, τη Δευτέρα 26/5/2008 και την Τρίτη 27/5/2008 και ώρες 9:00-17:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Τμήματος Φυσικής Αριστοτέλης στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Θα παρουσιασθούν οι ερευνητικές δραστηριότητες όλων των Τομέων του Τμήματος από μέλη ΔΕΠ και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε προφορικές συνεδρίες και συνεδρίες αφίσας. Στόχος της διημερίδας είναι η ενημέρωση φοιτητών και ερευνητών, αλλά και του ευρύτερου κοινού, για το ερευνητικό έργο του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα της διημερίδας μπορεί να βρεθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα Διημερίδας Φυσικού 2008 (pdf)