Κατάληψη στο 4ο Γυμνάσιο της Ηλιούπολης

Κατάληψη του 4ου Γυμνασίου Ηλιούπολης πραγματοποιούν δεκάδες μαθητές του σχολείου, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, καθώς και αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
Σε επ'αόριστη κατάληψη του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης προχώρησαν, από την πλευρά τους, οι φοιτητές του Τμήματος, διαπιστώνοντας "την αρνητική θέση του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα των διορισμών καθηγητών Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση χωρίς πτυχίο", όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους και προσθέτουν: "Οι θέσεις του υπουργείου όπως εκφράστηκαν από τον υφυπουργό Ι. Ανθόπουλο, όχι μόνο δεν ικανοποίησαν τους φοιτητές του Τμήματος, αλλά αντίθετα οδήγησαν στην συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους". Οι φοιτητές του Τμήματος θεωρούν τις θέσεις του υπουργείου Παιδείας για τη ΣΕΛΕΤΕ "τέχνασμα", που θα οδηγήσει εκ νέου στον αποκλεισμό των αποφοίτων Πληροφορικής από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση"
Καταλήψεις πραγματοποιούνται, ως γνωστόν, και σε ΤΕΙ από τους έκτακτους καθηγητές, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε απεργία διαρκείας με αποτέλεσμα να μην γίνονται μαθήματα στα περισσότερα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Στο χορό των απεργιών μπαίνουν από την προσεχή Τρίτη και οι έκτακτοι των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, τα οποία από τις 10 Δεκεμβρίου "κατεβάζουν τα ρολά".

"Απογευματινή, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 1996"