Τελευταία ανακοίνωση: 1/7/2005

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

   Αποφασίσαμε, φοιτητές από διάφορα έτη, να δημιουργήσουμε μία κίνηση-παράταξη στην σχολή μας, στο τμήμα της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

   Η παράταξη αυτή είναι ιδεολογικά ανεξάρτητη. Δεν πρόσκειται σε κανένα πολιτικό κόμμα, σε καμία πολιτική ιδεολογία. Σκοπός της είναι να προωθεί και να υποστηρίζει αιτήματα που ακούγονται από τους φοιτητές του τμήματος της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Το πλαίσιο δράσης της θα καθορίζεται και θα δεσμεύεται από τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών. Δεν επιθυμούμε καμία ρήξη με τις ήδη υπάρχουσες παρατάξεις. Στο κλίμα της συναδελφικότητας που μας χαρακτηρίζει επιθυμούμε την υγιή συνεργασία με τους άλλους συναδέλφους των παρατάξεων καθώς και με όλους τους συναδέλφους του τμήματός μας.

    Πρόθεσή μας δεν είναι η στείρα αντιπαράθεση αλλά η γόνιμη συζήτηση που σκοπό έχει να βελτιώσει τις σπουδές μας. Οι προτάσεις που θα προωθούμε θα συλλέγονται κυρίως μέσω του διαδικτύου είτε από την παρούσα ιστοσελίδα, είτε από φόρουμ όπου συναθροίζεται μεγάλος αριθμός των φοιτητών αλλά και κατ' ιδίαν, στην σχολή μας, με την επαφή που θα έχουμε με τους συνάδελφους φοιτητές.

Ως πρώτους στόχους έχουμε θέσει:

  1. «Το δικαίωμα οι φοιτητές να μπορούν να παραδίδουν εργασίες και τον Σεπτέμβρη»
  2. «Τον θεσμό των Πτυχιακών εξεταστικών».
  3. «Την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων».
  4. «Την επάρκεια και τη γρήγορη διανομή των βιβλίων».
  5. «Την αναβάθμιση των εργαστηρίων».
  6. «Τη δυνατότητα να δίνουμε εξετάσεις για τη βελτίωση των βαθμών μας το Σεπτέμβριο»
  7. «Την προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματός μας για δωρεάν συγγράμματα»
    (δηλώσεις του προέδρου του ΕΣΥΠ αναφέρουν ότι θα καταργηθεί η δωρεάν διανομή)

Ελπίζουμε πως με την θέληση που διαθέτουμε και με την αμέριστη συμπαράστασή σας θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν την σχολή και την ποιότητα των σπουδών μας. Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε πως η παράταξη αυτή δεν έχει σκοπό την αυτοπροβολή ορισμένων ατόμων αλλά την επίλυση προβλημάτων τα οποία είναι και δικά μας προβλήματα.

Ως φοιτητές έχουμε υποχρεώσεις, έχουμε όμως και αιτήματα τα οποία πρέπει να τα υποστηρίζουμε για να αναβαθμίσουμε τις σπουδές μας αλλά και την επαγγελματική αξία του πτυχίου μας.

Την λίστα των υποψηφίων μας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών και τις ψήφους της ΦΠΠ.

Για να υποβάλετε τις προτάσεις σας καθώς και τα σχόλιά σας, επικοινωνήστε μαζί μας στο: fpp-παπάκι-di-τελεία-uoa-τελεία-gr


Τελευταία τροποποίηση: 12/09/2005 17:28