Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ε.Κ.Π.Α.

Ενημερωση σχετικα με τις Λιστες Σιτισης (2012-11-10)

Ενημερωθήκαμε ότι οι λίστες με τους δικαιούχους της δωρεάν σίτισης που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο είναι ελλιπείς και όσοι δεν αναφέρονται σε αυτές να απευθυνθούν στον 4ο όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ιπποκράτους 15).


Κινητοποιηση για τους Αποκλεισμους απo τη Σιτιση (2012-11-06)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ανακοινώθηκαν οι λίστες με τους δικαιούχους της δωρεάν σίτισης και πολλοί από εμάς και συμφοιτητές μας αποκλειστήκαμε, με κριτήριο το εισόδημα, ενώ αυτό είναι χαμηλό, ακόμα και κάτω από το αφορολόγητο.

Ενωνόμαστε με τους συναδέλφους από τις άλλες σχολές του Πανεπιστημίου και συμμετέχουμε όλοι και όλες, δικαιούχοι και μη, στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8/11 στις 10:00 π.μ. στον 1ο όροφο της Πανεπιστημιακής Λέσχης (Ιπποκράτους 15) και διαδίδουμε αυτήν μας την κίνηση.

Η σίτιση αποτελεί υπόθεση όλων μας και θα εξασφαλιστεί με αγώνες, όπως έγινε πέρσι.


Καταγγελια Διωξης Φυλακα και Απειλων (2012-10-22)

Αγαπητοί συνάδελφοι του Τμήματος, καθηγητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί, προπτυχιακοί φοιτητές και προσωπικό,


Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε πρωτοφανείς επιθέσεις σε μέλη του Συλλόγου Προπτυχιακών και υπάλληλους του Προσωπικού του Τμήματος από ορισμένους Καθηγητές, με επικεφαλής τον απερχόμενο Πρόεδρο του Τμήματος. Το αποκορύφωμα είναι:

σε ένα κατά τα άλλα... φιλήσυχο Τμήμα. Επειδή η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί, ως ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ Φοιτητών και Δασκάλων συνιστούμε αυτοσυγκράτηση, να αναλογιστούν ορισμένοι τον παιδαγωγικό τους ρόλο και να αποσύρουν κάθε μορφής δίωξη και απειλή που μας πηγαίνει σαράντα χρόνια πίσω.

Συμπορευόμαστε με τις θέσεις του Πρυτάνεώς μας για την αντισυνταγματικότητα εδαφίων των δύο πρόσφατων νόμων (4009/11 και 4076/12), όπως τις συνυπέγραψε στο ψήφισμα της Συνόδου των Πρυτάνεων που έγινε το Σάββατο. Τονίζουμε το παρακάτω απόσπασμα: «Τα Πανεπιστήμια καλούν σε ενότητα και κοινή δράση όλες τις πανεπιστημιακές δυνάμεις, ώστε να αντεπεξέλθουν στην κρίση που τα απορυθμίζει και τα οδηγεί στην ουσιαστική διάλυσή τους.»

Τέλος, διαμαρτυρόμαστε για τη μη πληρωμή όλων όσοι δικαιούνταν ωριαία αντιμισθία το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος και την κατάργηση αυτού του θεσμού, σε χρονικό σημείο που είχαν ήδη γίνει οι αναθέσεις παροχής έργου σε μέλη του Συλλόγου μας. Επιφυλασσόμαστε παντός καταπατημένου δικαιώματός μας.


Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψηφίων Διδακτόρων
Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Πλοήγηση