Οδηγίες εγκατάστασης Cygwin


Προειδοποίηση

Οι παρακάτω οδηγίες αφορούν την εγκατάσταση του Cygwin, με αρκετά πακέτα προγραμμάτων, πολλά παραπάνω από αυτά που θα χρειαστείτε. Οι λόγοι για αυτό είναι ότι έγινε προσπάθεια 1) να απλοποιηθεί η εγκατάσταση και 2) να υπάρχουν διαθέσιμα σε εσάς πολλά από τα προγράμματα UNIX που θα χρειαστείτε για τη σχολή, όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον. Έτσι η εγκατάσταση πιθανόν να πάρει γύρω στις 2 ώρες και ο χώρος στον σκληρό σας που θα απαιτηθεί για αυτήν, μπορεί να είναι και 4GB. Έτσι πριν αρχίσετε την εγκατάσταση προετοιμαστείτε να έχετε χρόνο και χώρο. Αν έχετε πρόβλημα με αυτό συμβουλευτείτε και την ενότητα Παρεκκλίσεις στην επιλογή πακέτων.

Οδηγίες

  1. Ανοίγουμε το κατάλογο του CD από το My Computer.
  2. Τρέχουμε το setup.exe (κάνοντας πάνω του διπλό κλικ).
  3. Πατάμε Next.
  4. Επιλέγουμε Install from Local Direcotry.
  5. Πατάμε Next 3 φορές.
  6. Εμφανίζεται μία οθόνη στην οποία επιλέγουμε τα πακέτα που θέλουμε να εγκατασταθούν. Εδώ χρειάζεται λίγο προσοχή:
    Θα εμφανιστεί μπροστά μας λοιπόν, η παρακάτω οθόνη. Σε αυτήν θα πρέπει να κάνουμε κλικ πάνω στα Default που υπάρχουν μέσα στους κόκκινους κύκλους, έτσι ώστε να πάρουν τη θέση τους τα Install. Δηλαδή, κάνετε κλικ στα Default που βρίσκονται στα δεξιά των Devel, Doc, Editors, Math και Shells (που δεν είναι τίποτα άλλο από κατηγορίες πακέτων).

    Στην παρακάτω οθόνη τα κόκκινα βέλη δείχνουν το πώς πρέπει να είναι τα πράγματα.
    Τα Default των παραπάνω κόκκινων κύκλων, έχουν γίνει Install:
  7. Πατάμε Next. Η εγκατάσταση θα πάρει ίσως και 2 ώρες.
  8. Πατάμε Finish και OK.
  9. Ανοίγουμε το Cygwin κάνοντας διπλό κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο.
  10. Τρέχουμε την εντολή: mkdir /cygdrive
    Ο κατάλογος όπου βρίσκεται ο σκληρός σας δίσκος C: μέσα στο Cygwin, είναι ο /cygdrive/c
    Επίσης το pico ΔΕΝ υπάρχει. Χρησιμοποιείστε το αντίστοιχό του, που είναι το nano.

Παρεκκλίσεις στην επιλογή πακέτων

Αν θέλετε το Cygwin να πιάσει λιγότερο χώρο στο σκληρό, μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένα πακέτα και όχι όλα τα παραπάνω που προτάθηκαν. Σε αυτή την περίπτωση, θα ΠΡΕΠΕΙ να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε ό,τι έχει σχέση με gcc, ddd και x-server.

Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και άλλα πακέτα, πέραν αυτών που προτάθηκαν, ακόμα και να εγκαταστήσετε τα πάντα. Σε μία δοκιμή πάντως με εγκατάσταση όλων των πακέτων, υπήρχε πρόβλημα, οπότε προσέξτε μην έχετε κάποιο πρόβλημα και εσείς. Αν δεν ξέρετε τι κάνετε, καλύτερα ακολουθήστε τις Οδηγίες.