Οι ασκήσεις είναι ατομικές. Πρέπει να διεκπεραιώνονται από ένα φοιτητή/ φοιτήτρια, αυτ-όν/-ή που τις παραδίδει. Ανταλλαγή απόψεων είτε δημόσια (μέσω του forum, στα εργαστήρια, στο μάθημα) με συναδέλφους, με τους μεταπτυχιακούς συνεργάτες του μαθήματος και με τον διδάσκοντα, είτε ιδιωτικά με φίλους και γνωστούς, σχετικά με τις ασκήσεις, επιτρέπονται και, μάλλον, επιβάλλονται. Αυτό που αυστηρά απαγορεύεται είναι η αντιγραφή και παράδοση προγραμμάτων που δεν έχουν γίνει από τον/την παραδίδ-οντα/-ουσα την άσκηση. Όποι-ος/-α αποδεδειγμένα ενέχεται σε τέτοιες καταστάσεις, είτε δίνει, είτε παίρνει έτοιμο κώδικα, θα έχει πολύ δυσάρεστες επιπτώσεις στην τελική αξιολόγησή του. Ουσιαστικά, δεν θα περάσει το μάθημα.

Δεν θα ανακοινώνονται ξεχωριστά βαθμοί για τις ασκήσεις, ούτε συνολικά. Θα υπάρξει στο τέλος ένας συνολικός βαθμός για τον κάθε φοιτητή/φοιτήτρια που θα συνυπολογίζει τον βαθμό του γραπτού και την αξιολόγηση των ασκήσεων. Αν κάποιος πιστεύει ότι ο βαθμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει την επίδοσή του στο μάθημα, θα μπορεί να ζητήσει προσωπικά διευκρινήσεις από τον διδάσκοντα.

Επίσης, στο τέλος του εξαμήνου, για την ακρίβεια, στην αρχή του επόμενου, μετά δηλαδή τις εξετάσεις Α' περιόδου, θα υπάρξει και προφορική εξέταση, ή καλύτερα θα γίνει κάποια συζήτηση, επάνω στις ασκήσεις που θα έχουν παραδοθεί. Σκοπός της συζήτησης αυτής θα είναι να ζητηθούν κάποιες διευκρινήσεις επάνω στο πώς αντιμετωπίσθηκαν τα σχετικά προβλήματα που τέθηκαν από τις ασκήσεις.