Personal
Σκόρπιες σκέψεις..
Welcome to Greece
Posted by Manolis Platakis on 21-04-2010 at 22:00
Γράφω σχετικά στο timetoleave.
4 χρόνια σκέψεις και όνειρα
Posted by Manolis Platakis on 22-11-2009 at 4:23
4 χρόνια και 100 posts στο "Thoughts and Dreams"

Στις 27 Οκτωβρίου του 2005 έκανα το πρώτο μου post. Ήταν ένα διαδικαστικό post που αφορούσε το σε ποια γλώσσα θα γράφω στο ιστολόγιο αυτό. Αποφάσισα να γράφω ως επί το πλείστον στα ελληνικά. Ήταν τα πρώτα μου βήματα στο blogging.

Έκτοτε πέρασαν 4 χρόνια και αυτό είναι το 100ο post μου. 25 posts μέσο όρο το χρόνο δηλαδή ένα περίπου post κάθε 15 μέρες. Παρά τα σκαμπανεβάσματα που υπήρξαν κατά καιρούς νομίζω πως το 1 post/δεκαπενθήμερο αποτυπώνει το ρυθμό με τον οποίο ανανεώνω το blog. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία θα ήθελα να γράφω και δεν προλαβαίνω αλλά είμαι σχετικά ευχαριστημένος με τη συχνότητα ανανέωσης. Στην πορεία αυτών των ετών αντιμετώπισα διάφορα τεχνικά προβλήματα λόγω της απλοϊκής blog engine βασισμένη σε flat files που επέλεξα πίσω στο 2005. Σε συνδυασμό με διάφορες "εξωγηπεδικές" δραστηριότητες, η παραγωγικότητά μου σε κείμενα πέρασε από 40 κύματα αλλά σταθεροποιήθηκε το φθινόπωρο του 2008.

Τα post μου έχουν δεχτεί συνολικά 431 comments. Αυτό σημαίνει 4,3 σχόλια κατά μέσο όρο σε κάθε ανάρτηση. Τα σχόλια δεν είναι όμως ιδιαίτερα ισοκατανεμημένα. Υπάρχουν αναρτήσεις με διψήφιο αριθμό απαντήσεων και άλλες με μηδενικό. Τα τρια δημοφιλέστερα post είναι τα ακόλουθα:

1. Καταγγελία στην Ace Hellas και στο eshop.gr | 27-10-2006 | 49 comments
Το post αυτό αφορούσε μια σοβαρή ταλαιπωρία που υπέστην με το καινούριο μου -τότε- κινητό τηλέφωνο και τη βλάβη που αυτό εμφάνισε χωρίς δική μου υπαιτιότητα και μέσα στην περίοδο εγγύησης. Και μόνο που το ξαναδιαβάζω μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Άκρη δε βγήκε με δαύτους (μακριά!) αλλά το θέμα πήρε διαστάσεις και μέχρι σήμερα δέχομαι σχόλια συμπαράστασης ή παρομοίων ιστοριών.

2. Μια κασέτα gameboy και το νόημα της ζωής | 13-09-2006 | 32 comments
Στο άρθρο αυτό γράφω πως μια κασέτα gameboy αρκούσε για να μας γεμίσει όταν ήμαστε μικροί ενώ τώρα ψάχνουμε παντού νοήματα. Στα σχόλια διεξάγεται (όλα αυτά τα χρόνια) μια ζωηρή συζήτηση σχετικά με το νόημα της ζωής.

3. Φθινοπωρινή τηλεοπτική σεζόν 2009 - 2010 | 11-10-2009 | 19 comments
Πρόκειται για το 99ο post του T & D, δηλαδή το αμέσως προηγούμενο. Αναφέρεται στις αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές που παρακολουθώ φέτος. Στα σχόλια υπάρχουν σχόλια και συμβουλές για άλλες σειρές.

Tags δεν υπάρχουν για να χαζέψουμε το tag cloud και να δούμε τις μεγαλύτερες λέξεις αλλά έχω φτιάξει κάποιες κατηγορίες και μπορούμε εύκολα να δούμε τις 3 που ξεχωρίζουν.

1. Personal (30) - Στην κατηγορία αυτή γράφω προσωπικές σκέψεις. Κάποιες από αυτές ενίοτε απορροφώνται από, ή συνυπάρχουν με, άλλες κατηγορίες. Η περιπέτειά μου στο blogging ξεκίνησε και συνεχίζεται με σκοπό την καταγραφή και δημοσίευση προσωπικών -ενίοτε υπαρξιακών- προβληματισμών. Ως εκ τούτου, ελέω και της γενικής ονομασίας της, η κατηγορία αυτή θα έχει πάντα την τιμητική της.

2. Music (23) - Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. iPod εν κινήσει, Winamp στην.. ακινησία, ραδιόφωνο για να με πάρει ο ύπνος. Δε θα μπορούσε παρά να με απασχολεί και στα κείμενά μου.

3. Politics (17) - Η πολιτική είναι ένα από τα πιο σημαντικά ενδιαφέροντά μου για το οποίο αφιερώνω σεβαστό κομμάτι του χρόνου μου και της ενέργειάς μου. "Μακροκοσμικά", φροντίζω να ενημερώνομαι για τα τοπικά και διεθνή πολιτικά νέα καθώς και να συμμετέχω σε δράσεις και κινητοποιήσεις που κρίνω ότι με αφορού και πως μπορώ να συνεισφέρω. "Μικροκοσμικά", είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπήρξα και πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών (ήμουν 3 χρόνια τακτικό μέλος του Δ.Σ.). Η παραπάνω δραστηριοποίηση μου δε θα μπορούσε να μην εμφανίζεται συχνά στα άρθρα μου στο blog.

Ένας τακτικός αναγνώστης του Thoughts and Dreams ίσως παρατηρεί, μέσα από τα posts μου, το πώς αλλάζω σαν άνθρωπος καθώς και τις (πραγματικές) σταθερές της ζωής μου. Γνωρίζοντας τον εαυτό μου και τη ζωή μου, βλέπω πως στο blog αυτό υποβόσκει όλη η ιστορία της συνεχούς διαμόρφωσης και ανάπλασης του χαρακτήρα μου. Επί παραδείγματι, το πρώτο post (πέραν των διαδικαστικών και των συστάσεων) ήταν ένας ύμνος στις teen movies. Teen movies, δε βλέπω καν πια. Δε θα ήθελα να αναφέρω παραπάνω παραδείγματα γιατί θέλω να αφήσω σε σας τη σκιαγράφηση της προσωπικότητας του υποφαινομένου... :-)

Ελπίζω να σας αρέσει το blog και να σας κρατώ καλή διαδικτυακή παρέα... γιατί σκοπεύω να συνεχίσω! Για την ώρα από αυτό εδώ το domain (της σχολής), στερούμενος των πολλών ευκολιών των blogger/wordpress, κυρίως για λόγους ιστορικότητας (legacy).

Υ.Γ.: Το post αυτό μου θυμίζει τους ετήσιους απολογισμούς που δημοσιεύω κάθε χρόνο - μια διαδικασία που, παρεμπιπτόντως, με βοηθά πολύ στην εσωτερική και υπαρξιακή αναζήτηση.
Plaza de Santa Ana
Posted by Manolis Platakis on 25-04-2009 at 4:51
Διάλογος με εύθυμη τουρίστρια που έλαβε χώρα χτες βράδυ φεύγοντας από το Penthouse στην Plaza de Santa Ana.- [αλαμπουρνέζικα ισπανικά]
- Νo hablo espagnol. English please.
- Do you know where is the Torrero?
- Err...
- Where the fuck (προφέροντάς το φουκ) is the Torrero?
- What the fuck is the Terrero???
- Where the fuck is the Torrero?
- I don't have a fucking clue!
- You don't have a fucking clue!
- I don't have a fucking clue (ενώ φεύγαμε γελώντας).
Blue Christmas
Posted by Manolis Platakis on 25-12-2008 at 5:12
Ένας από τους ορισμούς του blue σύμφωνα με το wordnet του Princeton είναι ο ακόλουθος: gloomy: filled with melancholy and despondency

Απολαμβάνω τη χρήση ενός χρώματος για την περιγραφή μιας συναισθηματικής και ψυχολογικής κατάστασης. Η δε επιλογή του μπλε για τη μελαγχολία μού φαίνεται εξαιρετική. Η μελαγχολία έχει μια νότα έμπνευσης που οδηγεί το μαύρο στο μπλε. Το μαύρο είναι η απουσία φωτός - η απουσία ελπίδας. Δε θα μπορούσε να περιγράψει κάτι παραπάνω από την πλήρη απογοήτευση και τη σήψη (aka σαπίλα).

Τα Χριστούγεννα είναι μπλε. Κάθε "γιορτινή" περίοδος είναι (τουλάχιστον) μπλε γιατί σε φέρνει αντιμέτωπο με τον εαυτό σου. Δε μπορείς να του ξεφύγεις δουλεύοντας. Είσαι αυτό που πραγματικά είσαι. Πρέπει να κάνεις ειρήνη με αυτό. Είναι δύσκολο γιατί είσαι μόνος σου - όσους ανθρώπους κι αν έχεις γύρω σου. Κανείς δε μπορεί να καταλάβει εσένα και κανείς δε νοιάζεται να σε καταλάβει. Και καλά κάνει. Μόνος σου γεννιέσαι και μόνος σου πεθαίνεις. Ποτέ δε θα καταλάβει κάποιος τι ακριβώς σκέφτεσαι και πώς ακριβώς νιώθεις.

Οι μέρες αυτές θα κρίνουν αν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος ή έστω χαρούμενος. Αν είσαι μελαγχολικός τότε δεν έχεις αυτό που ψάχνεις αλλά έχεις κάτι να ελπίζεις, κάτι να στοχεύσεις, κάτι να αναζητήσεις. Η έλλειψη και η φαντασίωση του ιδανικού σου δίνουν έμπνευση να συνεχίσεις, να ακούσεις μουσική, να ονειρευτείς και να προσπαθήσεις. Το κενό της ψυχής σου γεμίζει εν μέρει από την ίδια τη μελαγχολία σου. Μπορείς να είσαι μπλε.

Στην αντίπερα όχθη Ζητείται Ελπίς. Σε μια πρόσφατη εκδήλωση-συζήτηση στοιχειοθέτησα το πρόβλημα της νέας γενιάς ως έλλειμμα ελπίδας για μια καλύτερη ζωή, για ένα ομορφότερο μέλλον. Η παντελής έλλειψη αισιόδοξης νότας στο παρόν πέρα από τις προφανείς πολιτικές και κοινωνικές καταβολές έχει βαθιές υπαρξιακές ρίζες για τις οποίες δεν έχω αρκετή έμπνευση (;-)) ώστε να μιλήσω. Τα δύσκολα έρχονται όταν δε βλέπεις στον ορίζοντα τι είναι αυτό που θα μπορούσε να γεμίσει την ψυχή σου κάποτε - κάτι υπαρκτό, έστω και ακατόρθωτο.

Κι επειδή κάπου εδώ αρχίζω να ακροβατώ μεταξύ μπλε και μαύρου - και η πλάστιγγα γέρνει ξέρετε προς τα πού - δίνω το λόγο στον Elvis Presley να μας τραγουδήσει σχετικά.


You’ll be doin all right, with your christmas of white
But I’ll have a blue, blue blue blue christmas


Όταν είδα το παραπάνω κλιπ, που χρονολογείται πίσω στο 1968, εντυπωσιάστηκα από το ντουέτο και αναζήτησα περαιτέρω πληροφορίες για τη Martina. Διάβασα λοιπόν στη wikipedia πως γεννήθηκε το 1966. Κάπου εκεί σκάλωσα. Λίγο μετά ανακάλυψα πως επρόκειτο για θαύμα της τεχνολογίας και για ψηφιακή προσθήκη της Martina 40 χρόνια μετά στο αρχικό videoclip. Μπορείτε να δείτε εδώ πώς γυρίστηκε.

Μείνετε συντονισμένοι για τον απολογισμό του 2008 (οι παλιότεροι εδώ). Καλά(;) Μπλε Χριστούγεννα!
Η μοίρα μου από ηλεκτρονικό χειρομάντη
Posted by Manolis Platakis on 17-11-2008 at 17:45
Τον συνάντησα στη χτεσινή μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο, κατοικούσε μόνιμα σε ένα περίπτερο, είχε αρχαιοπρεπή μορφή εμπνευσμένη από τα μνημεία των Ίνκας και τον Αζτέκων και ήθελε 1 ευρώ σε ειδικό κερματοδέκτη για να λειτουργήσει και να μου αναλύσει το χαρακτήρα μου και τη μοίρα μου. Είπα για πρώτη φορά να δοκιμάσω κάτι τέτοιο. Έριξα ένα νόμισμα του ενός ευρώ στο δέκτη, τοποθέτησα το χέρι μου στο στόμα του(!) και έλαβα ένα -από dot matrix printer εκτυπωμένο- χαρτί το οποίο έγραφε τα ακόλουθα αποτελέσματα, τα οποία σας μεταφέρω πιστά - μηδέ των newlines και των ορθογραφικών λαθών εξαιρουμένων. Τα italics είναι δικά μου. Ιδού:

GIPSY HAND ANALYSER

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ


Δεν σου αρέσει να δέχεσαι πιεση από τρίτους.


Είσαι εξαιρετικά ευαίσθητος και έχεις ιδιαίτερο γούστο.

Γνωρίζεις πώς να απολαύσεις τις πολλές σχέσεις με το αντίθετο φύλλο διατηρώντας την ανεξαρτησία σου.
Δεν σου αρέσει να τρώς πολύ και να περνάς χρόνο στην εξωχη.

Γνωρίζεις πως να κάνεις καλή χρηση των πνευματικών σου δυνάμεων.

Τείνεις να χρησιμοποιήσεις το σημαντικό σου χάρισμα της εξυπνάδας προς όφελος σου.

Παρακάτω ακολουθεί ραβδόγραμμα με τιμές από 0 έως 9 στον κάθετο άξονα

Ψυχολογία: 6.5
Sex: 6
Συναίσθημα: 9
Ψυχή: 7
Τύχη 5.5

Τέλος Διάγνωσης

Την ώρα που διάβαζα δυνατά την ανάλυση του χειρομάντη με πλησίασε μια οικογένεια της οποίας ο πατέρας φάνηκε ενθουσιασμένος και είπε να το δοκιμάσει και ο ίδιος. Το χαρτί κόλλησε στον εκτυπωτή και ήρθε ο περιπτεράς για να το ξεκολλήσει. Η διάγνωσή του ήταν τελείως διαφορετική από τη δικιά μου. Κατόπιν, το μηχάνημα κράσαρε τελείως και ο περιπτεράς το έκανε reset. Είδαμε έτσι στην οθόνη ότι ο Hand Analyser δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα Pentium 133 MHz με 16MB RAM!

"Μη βάλετε κέρμα όσο φορτώνει! Θα σας το φάει!"
Ζώντας χωρίς internet
Posted by Manolis Platakis on 27-10-2008 at 21:45
Είναι κάποιες περίοδοι που αποφασίζουν τα αντικείμενα της τεχνολογίας που είναι κρίσιμα για το επάγγελμά μας και κομμάτι της ζωής μας να χαλάσουν. Είναι, δε, προσφιλή τους τακτική να πνέουν τα λοίσθια σε ημέρες αργιών, όπως για παράδειγμα μου συνέβη το Πάσχα. Ή όπως προχτές, Σάββατο πρωί, που αποφάσισε το router Siemens CL-110 (αυτό που δίνει η Forthnet στους νέους συνδρομητές του Double Play). Ευτυχώς, στη Forthnet ήταν καθησυχαστικοί πως είναι εντός εγγύησης. Και πράγματι, σήμερα, το πρωί της Δευτέρας, μου το αντικατέστησαν με ένα καινούριο. Θα αφήσω στην άκρη τις ασφάλειες που κάηκαν και τρέχαμε να βρούμε ηλεκτρολόγο το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου και θα επικεντρωθώ στο τι έκανα αυτές τις (δύο) μέρες που δεν είχα internet.

Ιδού:

a) Είδα κάποιες από τις σειρές που είχα αφήσει και είχα προλάβει να κατεβάσω subs προτού πέσει το internet όπως τα 2 τελευταία επεισόδια του Californication και το τελευταίο του Fringe.

b) Είδα δυο μονόωρα show του George Carlin και ψόφησα στα γέλια από το dvd που μου έγραψε ο leo με τα άπαντα του George.

c) Καθάρισα τμήμα του γραφείου μου (μην το βλέπετε ως τμήμα είναι κάτι που δεν είχα κάνει εδώ και αιώνες και βρήκα πάρα πολλές τυπωμένες εκφωνήσεις από το 3ο έτος του προπτυχιακού κύκλου).

d) Τακτοποίησα κάποια αρχεία στο δίσκο μου καθαρίζοντας έτσι την επιφάνεια εργασίας. Πάντα νιώθω καλά όταν το κάνω αυτό.

e) Διάβασα λογοτεχνικά βιβλία. Για την ακρίβεια τελείωσα την "Όαση μιας Φράσης", διάβασα σχεδόν το μισό βιβλίο "Τα γονίδια της αγιότητας" και ξεκίνησα παράλληλα την "Εισαγωγή στην ιστορία του μεταπολεμικού κόσμου"(!) βιβλίο που μας είχε δοθεί ως σύγγραμμα του μαθήματος "Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία" στο 2ο έτος.

f) Ασχολήθηκα λίγο με τις εργασίες της σχολής (παντός τύπου, όχι απλά μαθημάτων).

g) Πρόσθεσα κάποια νέα τραγούδια στο ipod.

h) Πήγα στο cinema και είδα το Vicky Cristina Barcelona. Αρκετά χαριτωμένη ταινία, με κάποιες σκηνοθετικές ευκολίες στην παρουσίαση του έρωτα και της ευτυχίες και μπόλικο ψυχοπλάκωμα (κατ' εμέ - όχι τόσο πολύ όσο το match point φυσικά).

i) Κατέβασα τα mail μου μέσω GPRS και θυμήθηκα ότι το κινητό μου έχει ωραίο mail application.

j) Είδα Αθλητική Κυριακή μετά από πολλά χρόνια.

k) Είδα στην τηλεόραση(!) την ταινία για τον Ιρλανδό επαναστάτη Michael Collins.

l) Προετοίμασα αυτό το blog post!

Εσείς τι κάνετε όταν δεν έχετε internet;

ΥΓ. Το Thoughts and Dreams συμπλήρωσε 300 comments. Σε σύνολο από 67 posts έχει περίπου 4,5 comments μέσο όρο! Thank you so much :)!
Σητεία, Κρήτης: μια αιωνιότητα και μια στιγμή
Posted by Manolis Platakis on 24-08-2008 at 0:55
Γράφω σχετικά εδώ.
Τίποτα δεν έχει κανένα νόημα
Posted by Manolis Platakis on 18-08-2008 at 3:43
Γράφω σχετικά εδώ στο timetoleave, ομαδικό blog που στήσαμε με το Δημήτρη και το Λεωνίδα με αφορμή τάσεις φυγής που αναπτύσσουμε κατά καιρούς.
Πασχαλιάτικη Περιπέτεια με τον Η/Υ
Posted by Manolis Platakis on 04-05-2008 at 20:07
Χρονικό:

2 μήνες πριν τις διακοπές: Το ανεμιστηράκι του chipset της Asus A8N κάνει ενοχλητικό θόρυβο και φαίνεται ότι ζορίζεται. Μερικές φορές έχει "εκρήξεις" θορύβου την ώρα που κοιμάμαι και με πετάει πάνω.

3 εβδομάδες πριν τις διακοπές: Το ξεσκονίζω ενδελεχώς με spray πεπιεσμένου αέρα και παύει να λειτουργεί εντελώς. Λόγω πιεσμένου χρόνου ζω χωρίς chipset fan.

Μεγάλη Εβδομάδα: Βρίσκει ο πατέρας μου ένα chipset fan από ένα μαγαζάκι στη Στουρνάρη.

Κυριακή του Πάσχα: Πάω το pc στον αδερφό μου στην Κηφισιά για να βάλουμε το νέο chipset fan. Βγάζουμε το pc στο μπαλκόνι και αδειάζουμε όλο το spray. Βγαίνει άπειρη σκόνη. Το βάζουμε πίσω και βλέπουμε ότι δεν κάνει το chipset fan στη mobo και το υπάρχον δεν μπορεί να βγει διότι είναι εγγενές της κάρτας. Τελικά βάζουμε το καινούριο fan από πάνω ίσα ίσα να κάνει λίγο αέρα.

Κυριακή του Πάσχα (3 το πρωί): Ξαφνικά σκοτεινιάζει όλο το δωμάτιο και σβήνει το pc. Αφού βρίζω τη ΔΕΗ και ξυπνάω τον πατέρα μου αντιλαμβάνομαι πως το υπόλοιπο σπίτι έχει ρεύμα και άρα πρόκειται για πεσμένη ασφάλεια. Σηκώνει ο πατέρας μου την ασφάλεια: φαίνεται μια λάμψη από τον υπολογιστή (ανοιχτό κουτί από όταν είχε καεί το chipset fan), ακούγεται ένα τσαφ και μυρίζει καμένο. Φοβήθηκα τους δίσκους εκείνη την ώρα.

Δευτέρα του Πάσχα: Βολεύομαι με το Asus eee (θα ακολουθήσει αναλυτικό review).

Τρίτη του Πάσχα: Πηγαίνουν οι γονείς μου το pc στο Service του Πλαισίου, καθότι πρέπει να μείνω σπίτι να γράψω μια εργασία που λήγει την επόμενη μέρα (και πήρα feedback Τρίτη πρωί για την μέχρι τότε πρόοδο). Να σημειωθεί πως παρόλο που στην ιστοσελίδα λέει 10 ευρώ για να το πάρουν και να το φέρουν, τα οποία εννοείται πως θα έδινα, στην πραγματικότητα είναι 18 ευρώ μόνο για τη μία κατεύθυνση (στο μαγαζί λέει 18 ευρώ aller-retour). Το τροφοδοτικό είναι καμένο, εντός εγγύησης από το Multirama, το οποίο θέλει να το υπολογίσει με βάση την τρέχουσα αξία του και όχι την τιμή που αγοράστηκε. Μετά από αρκετό κράξιμο, δέχονται να το μετρήσουν στην παλιά τιμή και παίρνω ένα Tagan 500W (από 420W που είχα πριν). Το βάζουν στο Πλαίσιο και λένε ότι όλα τα ανεμιστηράκια δουλεύουν σωστά και μη όντας εκεί να επιμείνω το φέρνουν πίσω οι δικοί μου. Φυσικά το chipset fan δεν λειτουργεί.

Τετάρτη του Πάσχα: Ξαναπάω το pc με τη μάνα μου που ήθελε να τους κράξει που δεν το επισκεύασαν. Thanks to RIDDLE για το κουβάλημα. Ο διευθυντής λέει πως δεν είχαμε πει την προηγούμενη μέρα για ανεμιστηράκι και άρα πρέπει να μας χρεώσει νέα επισκευή. Ευτυχώς, ο τεχνικός το επιβεβαιώνει πως το είχαμε πει αλλά επιμένει ότι δούλευε. Ο διευθυντής λέει "αν δουλεύει το ανεμιστηράκι θα σας χρεώσω τον έλεγχο". Κατεβαίνω με τον τεχνικό στα υπόγεια της Ζαΐμη και το ανεμιστηράκι φυσικά δεν δούλευε και ο τεχνικός ζήτησε συγγνώμη που δεν το κοίταξε καλά οπότε ο διευθυντής συμφωνεί να γίνει χωρίς κόστος η συνέχεια της επισκευής. Το ανεμιστηράκι δεν αλλάζει από μόνο του και πρέπει να αλλάξει όλη η motherboard (εντός εγγύησης ΠΛΑΙΣΙΟΥ) και επομένως και CPU και μνήμη (επίσης από ΠΛΑΙΣΙΟ - εντός εγγύησης). Μου λένε θα είναι έτοιμο την Παρασκευή με υλικά αντίστοιχης ποιότητας.

Πέμπτη του Πάσχα: Πρωτομαγιά.

Παρασκευή του Πάσχα: Τηλέφωνα όλη τη μέρα και τελικά τζίφος, δεν το φτιάξανε! Να χαρώ εγώ 4-24 ώρες.

Σάββατο (χτες): Το μεσημέρι παραλαμβάνω το pc (thx leo!). Είχαν χρεώσει 30 ευρώ επισκευή, τους θυμίζουμε την ιστορία με το ανεμιστηράκι και τη σβήνουν. Asus M3A, 1GB Transcend 667, AMD Athlon X2 Dual Core BE-2350. Αγοράζω έναν WD 160GB μαζί με 1GB RAM ακόμη για να χώσω Vista. Γυρίζω σπίτι, δεν υπήρχαν αρκετά SATA καλώδια! Παίρνω τηλέφωνο και ρωτάω μήπως είχε το κουτί που δε μου δώσανε. Μου λένε ότι κρατάνε το κουτί για να βάλουν τον παλιό εξοπλισμό και ότι δεν είχε κάτι αλλά αν θέλω μπορώ να πάω εκεί να μου δώσουν. Ξανά κάτω για μερικά καλώδια SATA, μου δώσανε και πιαστράκια για το δίσκο. Ξανά πίσω, δεν τα είχαν βιδώσει τελείως καλά και δεν είχαν συνδέσει το reset κουμπάκι!!! Έλεος! Ευτυχώς, είχαν συνδέσει τις usb θύρες του κουτιού. Εγκαθιστώ τα Vista, εγκαθιστώ και το SP1 των Vista. Πάω να βάλω τους drivers της mobo για το LAN και κρασάρει το σύμπαν και δεν μπούταρε μετά. Μετά από διαδοχικά system restores και windows repairs ξαναμπαίνω στο σύστημα και ξαναπροσπαθώ αλλά τίποτα.

Ξημερώματα Κυριακής: Γυρίζω από έξοδο και αρχίζω και το ψάχνω στο google. Apparently είναι προβληματικοί οι drivers της Asus για τον on board ethernet controller που έχει η M3A. Σε όλον τον κόσμο έχουν το ίδιο πρόβλημα. Κατέβασα τους drivers από το site της Asus, τζίφος. Κατέβασα πιο καινούριους από το opendrivers, πάλι τζίφος. Τελικά, κάπου διάβασα ότι μπουκώνει το PCI Bus και θέλει να κλείσεις τελείως το τροφοδοτικό για μερικές ώρες. Μια και δεν είχα τίποτα να χάσω, το έκανα και πήγα για ύπνο κατά τις 5 το πρωί. Σήμερα που ξύπνησα δούλεψε επιτέλους! Τώρα είναι όλα στην εντέλεια (εκτός από το reset κουμπάκι) και τον τρίτο δίσκο (IDE) που δεν έχω ακόμη συνδέσει. Εγκαθιστώ προγράμματα, κάνω import τα παλιά δεδομένα (πήρα καινούριο δίσκο για να μη χρειαστεί backup) κλπ. Τα Vista είναι πανέμορφα.

Να σημειωθεί πως εξαιτίας όλης αυτής της ιστορίας έχασα μια διήμερη εκδρομή την Τρίτη και μια μονοήμερη σήμερα Κυριακή. Καταραμένα μηχανήματα...


ΥΓ. Το 2006 έγραφα πιο ρομαντικά για το Πάσχα.
Τρία χρόνια ΦΠΠ - τρία χρόνια ιστορίας
Posted by Manolis Platakis on 16-03-2008 at 12:03
Δημιουργήσαμε την Φοιτητική Παράταξη Πληροφορικής κατά κόσμον ΦΠΠ ή ΦΠ² τον Απρίλιο του 2005. Έκτοτε, έχουν γίνει πολλά που δεν τα φανταζόταν κανείς. Μερικά από αυτά εξιστορούνται στα παρακάτω νήματα του forums.gr.

ΝΟΘΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ (ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ 1997)

Νέα παράταξη - ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

NoΘΕΙΑ 1997 ΚΑΙ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ - Πως έγιναν όλα

Αποτελέσματα Εκλογών 2005

Προτάσεις προς το Δ.Σ. 2005-2006

Γενική Συνέλευση Τμήματος, 1/7/2005

Ανακοινώσεις που αφορούν το Τμήμα

KATAΓΓΕΛΙΑ - ανέκδοτο της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πληροφορικής

Φοιτητικές Εκλογές Di 2006

Απολογισμός εκλογικής διαδικασίας 2006

Προτάσεις προς το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών (updated with Elections V.2006 patch)

Γενική Συνέλευση - Τρίτη 17/4/07 - 14:00

Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2007

Προτάσεις προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών (updated with Elections V.2007 patch)

Πολλά άλλαξαν με τον καιρό και ο στίβος της πολιτικής ζωής του di έγινε πιο δύσκολος και πιο άγριος. Η ιστορία διδάσκει και επαναλαμβάνεται.
Next →