Terra Naomi ή αλλιώς πώς να πετύχεις με μόνο εφόδιο το ταλέντο σου
Posted by Manolis Platakis on 17-02-2008 at 8:04
Το 2002, μια νεαρή μουσικός, η Terra Naomi, κάνει την πρώτη της προσπάθεια στο μουσικό στερέωμα, εκδίδοντας ανεξάρτητα κάποια τραγούδια της. Συνεχίζει τις σπουδές της και την προσπάθειά της με αμείωτους ρυθμούς, χωρίς όμως να αποδίδονται καρποί.

Στις 16 Ιουνίου του 2006 ανεβάζει, το παρακάτω video (που σήμερα αριθμεί 2,931,243 views), στο youtube. Το τραγούδι τιτλοφορείται: "Say It's Possible" και το είχε γράψει 5 μέρες πριν. Δήλωσε πως εμπνεύστηκε το τραγούδι, αφότου είδε την ταινία An Inconvenient Truth του Al Gore.Το video προσελκύει δεκάδες χιλιάδες youtubers από ολόκληρο τον κόσμο και στις 25 Μαρτίου του 2007 κερδίζει το best music video award του youtube για το 2006! Η προοπτική μιας σπουδαίας καριέρας ανοίγεται ορθάνοιχτα μπροστά της, κλείνει συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική εταιρία, μετακομίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, και στις 7 Ιουλίου του 2007, τραγουδά το "Say it's possible" μπροστά σε ένα τεράστιο κοινό, που κατέκλυσε το Wembley Stadium, στα πλαίσια του Live Earth, φεστιβάλ για την κλιματική αλλαγή.

Το video από την εμφάνισή της τιτλοφορείται ευστοχότατα From Youtube to Live Earth Wembley Stadium.... (runner up τίτλος για το σημερινό blog post). Ακολουθεί:Ευχόμαστε στην Terra Naomi, καλό ταξίδι στη χώρα των ονείρων και καλή συνέχεια στην καριέρα της. Ελπίζω κάποτε να τη δούμε και στην Ελλάδα.

Στους αναγνώστες του "Thoughts and Dreams" συστήνω να ακούσουν τα τραγούδια της που βρίσκονται στο myspace της και να προμηθευτούν το δίσκο της. Αγαπημένα τραγούδια του γράφοντος: Say it's possible, Up Here, The Vicodin Song, Flesh for Bones, Jenny, Million Ways, New Song και άλλα.

Τελειώνοντας, για να ευλογήσω τα γένια του "Thoughts and Dreams" παραπέμπω σε παλαιότερο post σχετικά με το ρόλο που μπορεί να παίξει το διαδίκτυο στη βιομηχανία της μουσικής (και της τέχνης γενικότερα).

ΥΓ. Ήξερες ότι η αγαπημένη τηλεοπτική σειρά της Terra Naomi είναι το Family Guy όπως και του γράφοντος; Η πληροφορία αυτή αντλήθηκε από το blog της Terra. Btw, βγαίνει νέο επεισόδιο Family Guy σε λιγότερες από 24 ώρες :-)!
Posted by leo on 17-02-2008 at 13:47
Πολύ όμορφο άρθρο μαν!

Η Terra είναι η πρώτη καλλιτέχνης που γνωρίζω, ακούω και αγαπώ (από το 2004), πριν ακόμα γίνει γνωστή και διάσημη, ενώ την παρακολουθώ να ανεβαίνει στο μουσικό στερέωμα, έχοντας παράλληλα φίλους να με ρωτούν: "Ρε συ, αυτή δεν είναι που μας έλεγες κλπκλπ?"

Way to go, Terra! Άντε να σε δούμε και live :D
Posted by dory on 17-02-2008 at 17:37
Terra Naomi θεά!!

Ζωντανό ελπιδοφόρο παράδειγμα της μουσικής γενιάς του Web 2.0 :-).

Και με λίγη έρευνα στο internet διαπίστωσα ότι δεν είμαι η μόνη που τη συγκρίνει με την αγαπημένη μου Alanis Morissette (διεστραμμένοι στίχοι ftw :p).

Ιδού και το official site :-): http://www.terranaomi.com/
Posted by Tythora on 19-02-2008 at 11:14
Τη θυμάμαι την κοπέλα πέρυσι που ακουγα πολύ!!Κάπου στο δρόμο την άφησα...και ανακαλυψα χθες οτι γίνεται διάσημη! Πολύ χαρηκα, το ταλέντο της ειναι απίστευτο!!


Καλημέρες σε όλους απο τη δουλειά!
Posted by Manolis Platakis on 20-02-2008 at 2:07
Όλοι την ξέρατε από πριν δηλαδή; :P

Δείτε κι εδώ The unlikely life of Terra Naomi! Thx @ dory ;-)
Posted by Χρηστος on 22-01-2010 at 1:48
Οχι, εγω την εμαθα προσφατα. :P
Αν ποτε μαθω καποιον/α πριν απο σας, να αρχισετε να ανησυχειτε!!!
Comment on This Post

Image password:
The Captcha image
Phonetic spelling (mp3)