Video Games Update - The Clockwork Man
Posted on 18-04-2009 at 0:40
Ένα από τα πρώτα ποστ στο Thoughts and Dreams αφορούσε τους προβληματισμούς μου για την κατεύθυνση που ακολουθεί η βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικών βιντεοπαιχνιδιών. Η ρότα αυτή έκτοτε δεν άλλαξε και ως εκ τούτου παραμένω αποστασιοποιημένος από τα παιχνίδια και απλά νοσταλγώ τις παλιές εποχές.

Εν τούτοις παρουσιάστηκαν κάποιες λίγες φωτεινές εξαιρέσεις για παράδειγμα το Dreamfall: The Longest Journey του οποίου το sequel περιμένω με ανυπομονησία αλλά πολύ φοβάμαι ότι μέχρι να βγει θα περάσει καμιά πενταετία και θα έχουμε όλοι ξεχάσει τι συνέβη στο προηγούμενο (όπως συνέβη με το Dreamfall και το Longest Journey).


April Ryan και Zoe Castillo στο Dreamfall

Ένα ακόμη διαμάντι που απήλαυσα ήταν το The Legend of Zelda: Phantom Hourglass με δανεικό Nintendo DS. Η κίνηση του Link με την touch screen με είχε ξενίσει μέχρι να περάσουν τα πρώτα 15 λεπτά. Αποδείχτηκε εξαιρετικό. στο σύνολό του. Περιμένουμε το sequel σύντομα το οποίο αναμένεται εξίσου πρωτότυπο και συναρπαστικό. Να σημειώσω εδώ ότι ανέκαθεν ήμουν από αυτούς που προτιμούσαν τα handheld zelda. Βέβαια βρίσκεται στα TODO μου να παίξω το Zelda του Gamecube και αυτό του Wii.


Το εξώφυλλο του Phantom Hourglass cartridge για το DS

Σήμερα το πρωί τερμάτισα το The Clockwork Man. Έμαθα για την ύπαρξη του παιχνιδιού, πριν αυτό κυκλοφορήσει, από το Twitter. Με κέντρισε το trailer (βρίσκεται στο τέλος του post) καθώς και το γεγονός ότι η εταιρία υπεύθυνη για τη σχεδίαση και την παραγωγή του ήταν ελληνική. Έτσι το αγόρασα για 10 ευρώ (prerelease μισή τιμή) κυρίως για να ενισχύσω την προσπάθεια της νεοσύστατης εταιρίας και σε δεύτερο επίπεδο για να παίξω μετά από καιρό ένα adventure.

Ελέγχετε τη Miranda Calomy μια νεαρή μηχανικό στο 1889 και ο στόχος του παιχνιδιού είναι να συγκεντρώσετε κάποια εργαλεία και εξαρτήματα απαραίτητα για τον τρελοεπιστήμονα παππού σας που πραγματοποιεί ένα μεγαλεπήβολο πείραμα στο New Coventry της Βικτοριανής Εποχής. Πολύτιμη βοήθεια σε αυτό το hidden object adventure game σας παρέχει το ρομποτάκι σας ο Sprocket.

Βρήκα το χρόνο περίπου 1 μήνα μετά την κυκλοφορία του να το παίξω και σας παραθέτω τα συν και τα πλην του.

Θετικά:
+ ωραίο setting
+ πολύ όμορφες ζωγραφιές
+ ενδιαφέροντες χαρακτήρες
+ έξυπνοι γρίφοι λογικής δυσκολίας
+ καλογραμμένοι και εξαιρετικά ερμηνευμένοι διάλογοι

Αρνητικά:
- Πολύ μικρό σε διάρκεια (4-5 ώρες). Υποτίθεται ότι είναι replayable με αλλαγές στις σκηνές και στα αντικείμενα προς αναζήτηση αλλά προσωπικά δε βρήκα την όρεξη να το ξαναπαίξω.
- Τα hidden objects κουράζουν σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. Αυτό είναι βέβαια το είδος του adventure αλλά το γιατί αναζητάς κάποια αντικείμενα σε κάποια σημεία είναι τελείως αδικαιολόγητο ή έχει προκύψει από αλλεπάλληλες σεναριακές ευκολίες.
- Πολύ μικρό τμήμα του παιχνιδιού ήταν παραδοσιακό adventure με γρίφους και αντικείμενα που παίρνεις και κρατάς για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα. Σε αυτές τις περιπτώσεις το παιχνίδι απογειωνόταν οπότε πιστεύω ότι έχουν τη δυναμική στην εταιρία να βγάλουν ένα μεστό παραδοσιακό point and click adventure.
- Το τέλος ήταν κάπως ακατανόητο και παράλογο.

Overall, ήταν αρκετά καλό και άξιζε τα χρήματα (η κανονική τιμή είναι τα διπλά λεφτά btw). Σας αφήνω με το trailer και σας εύχομαι καλή ανάσταση.


Comment on This Post

Warning: Theme_RCBlog::require(CaptchasDotNet.php) [function.Theme-RCBlog-require]: failed to open stream: Too many open files in ./themes/rcblog.php on line 315

Fatal error: Theme_RCBlog::require() [function.require]: Failed opening required 'CaptchasDotNet.php' (include_path='.:/opt/php/lib/php') in ./themes/rcblog.php on line 315