Συναυλία Locomondo στη Σητεία
Posted by Manolis Platakis on 09-08-2010 at 22:08
"Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια" και για τους Locomondo σας τα έχω ξαναπεί οπότε σας αφήνω με δύο βίντεο που τράβηξα στην προχτεσινή συναυλία των Locomondo που έλαβε χώρα στο ενετικό φρούριο της Καζάρμας, στην όμορφη Σητεία Κρήτης.

Υ.Γ. Δυστυχώς δεν τραγούδησαν το "Φαίη" αλλά κατά τα άλλα ήταν καταπληκτικοί όπως πάντα!
Blog news everyone
Posted by Manolis Platakis on 20-07-2010 at 1:20
..σε παράφραση του αγαπημένου μας Professor Farnsworth από το Futurama.

Κατόπιν ισχυρής παρακίνησης του Αντρέα Κόκκαλη, ο οποίος δήλωσε στον υποφαινόμενο ούτε λίγο ούτε πολύ "γράφεις ενδιαφέροντα πράγματα στο blog αλλά σχεδιαστικά απωθείς το κοινό", και γνωρίζοντας εδώ και καιρό πως το site εμφανισιακά παραπέμπει στο 2005 που χτίστηκε (και ακόμα πιο παλιά) αποφάσισα να κάνω κάποια CSS tweaks για τη βελτίωση της λειτουργικότητας, τον καλλωπισμό και τον εκμοντερνισμό του "Thoughts and Dreams".

Με τη βοήθεια των Chrome Developer Tools, κάποιων καίριων απαντήσεων του Θοδωρή Γεωργίου και αρκετού trial and error (καθότι εν γένει άσχετος με CSS) κατάφερα να κάνω τις εξής αλλαγές.

1. Το μέγεθος της γραμματοσειράς είναι επιτέλους μεγαλύτερο, προσεγγίζοντας κάπως τα standards του Web 2.0 που θέλουν μεγάλα και ευανάγνωστα γράμματα.
2. Το κυρίως "frame" στο οποίο βρίσκονται τα blog posts είναι πλέον αρκετά πιο απλωμένο.
3. Το κείμενο σε όλα τα post είναι επιτέλους justified!
4. Διάφορες μικροαλλαγές όπως ότι τώρα φορτώνουν δέκα posts ανά σελίδα (αντί για πέντε που ήταν πριν), διορθώθηκαν κάποια stretching errors (αλίμονο, όχι δίχως κόπο) κ.α.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τα σχόλια σας για τις νέες αλλαγές καθώς και όποιες ιδέες έχετε!

Υ.Γ. Ήξερες ότι το imageshack.us μπορεί μέσα σε λίγους μήνες να δώσει το url μιας εικόνας που είχες ανεβάσει σε μια άλλη εικόνα; Κι όμως! Σήμερα άνοιξα να δω το post με τα περυσινά ταξίδια και αντί να δω το Λούβρο είδα ένα άσχετο αμάξι! Τι να πει κανείς; Η βλάβη πάντως έχει αποκατασταθεί.
Υ.Γ.2. Το "Thoughts and Dreams" εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη του και τον άγριο θυμό του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Σωκράτη, RIP. Συλληπητήρια στους οικείους του.
Accessing an iframe's JavaScript function via GWT
Posted by Manolis Platakis on 18-07-2010 at 20:13
During the past 2 years I've been coding a lot with Google Web Toolkit (GWT), watching it as it evolves into a powerful rapid web development framework enabling traditional system/software developers (like myself) to code Java and get JavaScript code cross-browser compatible. This is what GWT is all about; you code your web application in Java and you compile to fully functioning JavaScript code. Its architecture provides the developer with a very easy way to integrate the client side application with server side RPC calls. Along with the several widgets that come with GWT and a bunch of existing GWT libraries, like Smart GWT, GWT can become a powerful tool in one's hand. But powerful as it may be, there are times that you need to write native JavaScript in order to achieve what you want. GWT offers an easy way to mix Java and JavaScript, called JSNI. Recently, I had to call a function of a separate iframe that I had embedded in my GWT application. Coming up next, how it's done, in case anyone needs it.

First of all make sure you use a GWT NamedFrame like this:
NamedFrame myFrame = new NamedFrame("exampleFrame");
DOM.setElementAttribute(myFrame.getElement(), "id",
myFrame.getName());
myFrame.nativeFunct();
Next, this is how you code your JavaScript native function to call your iframe's function.
public native void nativeFunct() /*-{
var f = $wnd.frames["exampleFrame"];
f.contentWindow.myFunction();
}-*/;
Notice how in GWT you have to use $wnd to access the window element (and $doc to access the document element). The final step is to make sure that the JavaScript function myFunction is publicly visible to the window object in our frame's HTML/JS code.
var myFunction = new function() 
{
/* swap the alert with your actual logic */
alert("It's working!");
return;
}
Of course both your JSNI and JavaScript functions can also accept arguments. Last but not least, it's always best if both the iframe and the GWT application operate in the same web server.
Sources: 1, 2
Kudos: To this website for helping me out with the formatting of my source code.
Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας - TerraVibe Park
Posted by Manolis Platakis on 05-07-2010 at 7:00
Το Σάββατο 26 Ιουνίου, απογευματάκι, ξεκινήσαμε για Μαλακάσα. Ως είθισται, όταν βγαίνουμε στην εθνική Αθηνών - Λαμίας, σταματήσαμε στο Σείριο για καφέ και μετά αναστροφή για Terra Vibe. Το εισιτήριο κόστισε 15 ευρώ αν και η αναγγελία της συναυλίας έλεγε πως τα πρώτα 4000 εισιτήρια κοστίζουν 11 ευρώ, τα επόμενα 4000 13 ευρώ και από εκεί και πέρα 15 ευρώ. Πάνω από 5000 κόσμο δεν είχε η συναυλία οπότε δεν ξέρω πως ακριβώς δικαιολογείται η τιμή. Προφανώς, δεν ίσχυσε για τις πωλήσεις από το ταμείο.

Εν πάση περιπτώσει, μπαίνοντας μέσα ενθουσιάστηκα από το χώρο. Δεν είχα ξαναπάει στο Terra Vibe και το πάρκο με εντυπωσίασε. Αφού χαιρετήσαμε κάποιους γνωστούς, πήραμε τις μπυρίτσες μας και βολευτήκαμε στα δεξιά της σκηνής.

Κατσιμίχες live στο Terravibe
Κατά τις δέκα παρά βγήκαν οι αδερφοί Κατσιμίχα στη σκηνή και ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα από όταν εξαφανίστηκαν από τη σκηνή. Για την ακρίβεια δεν τους είχα ξαναδεί ζωντανά αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ. Ο κόσμος ζεστάθηκε κάτω από την πανσέληνο του Ιουνίου, την οποία ο Χάρης αποκάλεσε "φεγγαρούκλα", ακούγοντας όλες τις γνώστες και πολύ αγαπημένες επιτυχίες των Κατσιμιχαίων. Το setlist όπως το θυμάμαι (με τυχαία σειρά και χωρίς τον κιθαρίστα Μάνο Λιδάκη που τραγούδησε 2 κομμάτια Μικρούτσικου Καββαδία σε rock έκδοση, το "Πούλα με" των Πυξ Λαξ, το "Εσύ εκεί" (προς τιμήν του αείμνηστου Μάνου Ξυδούς) των Πυξ Λαξ και τον πληκτρά που ερμήνευσε το Killing in the name of από Rage Against The Machine) περιείχε τα εξής τραγούδια:

Προσωπικές οπτασίες
Το δωμάτιο
Σαντορίνη
Καλό ταξίδι
Μάρκος και Άννα

Κατσιμίχες live στο Terravibe

Bleibtreu Cafe
Ποιος τη ζωή μου
Μια βραδιά στο Λούκι
(Ο Χάρης μας θύμισε πως η ιστορία είναι προσωπική)
Η μπαλάντα του Φάνη
Για ένα κομμάτι ψωμί
Αν είσαι θεός
Η μοναξιά του σχοινοβάτη
Υπόγειο
Μη γυρίσεις
Ανόητες αγάπες
Νύχτωσε νύχτα


Μαγνητοσκοπημένο από μένα

Της αγάπης μαχαιριά
Λουλούδι του δάσους
Σχήμα λόγου
Γυρίζω τις πλάτες
Θεσσαλονίκη
Ρίτα Ριτάκι
(encore, έπεσε πολύς χορός)
Γέλα πουλί μου
(τελευταίο τραγούδι του encore)

Ήταν δύο ώρες μαγικές και συγκινητικές. Μια εξαιρετική συναυλία γεμάτη συναισθήματα για όλους όσοι μεγαλώσαμε με το Χάρη και τον Πάνο. Άλλωστε όπως λένε κι αυτοί:

Είναι κάτι σταυροδρόμια μαγεμένα
που συναντιόμαστε και ύστερα χανόμαστε

πόσες φορές δεν έκλαψα για σένα
που ζήσαμε μαζί τόσα πολλά
και πια δε γνωριζόμαστε,
δε γνωριζόμαστε


Σας ευχαριστούμε Χάρη και Πάνο!
Η εξαφάνιση του σταθμού Βικτωρίας
Posted by Manolis Platakis on 28-05-2010 at 23:35
Η ανακοίνωση του ΗΣΑΠ για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο λέει:

Η ΑΕ ΗΣΑΠ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 θα παραμείνει κλειστό το τμήμα

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

το επιβατικό κοινό για το τμήμα ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ θα εξυπηρετείται με τη γραμμή 2 του ΜΕΤΡΟ & για το τμήμα ΑΤΤΙΚΗ - ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ με τη λεωφορειακή γραμμή Χ8.


Βλέπετε κάτι περίεργο; Πράγματι με την κόκκινη γραμμή του μετρό μπορεί κάποιος να πάει από την Ομόνοια στην Αττική και πιο συγκεκριμένα ακολουθώντας τη διαδρομή (προς Άγιο Αντώνιο) ΟΜΟΝΟΙΑ - ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ - ΑΤΤΙΚΗ. Από εκεί μπορεί με το Χ8 να φτάσει μέχρι τα Άνω Πατήσια. Όλα καλά θα πείτε.

Ένας πιο προσεκτικός ή κάποιος που εξυπηρετείται από το σταθμό της Βικτωρίας (όπως ο υποφαινόμενος) θα αναρωτηθεί. Για μια στιγμή... η διαδρομή που κάνει ο ΗΣΑΠ από την Ομόνοια μέχρι την Αττική δεν είναι ΟΜΟΝΟΙΑ - ΒΙΚΤΩΡΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ; Τι κάνεις κάποιος που είναι κοντά στη Βικτώρια;

Δε μπορεί να κάνει τίποτα αγαπητοί μου αναγνώστες. Η μαύρη τρύπα της ανευθυνότητας κατάπιε το σταθμό αυτό. Αν θέλει να φτάσει στο μετρό ή σε λεωφορείο που αντικαθιστά το κλειστό μετρό πρέπει να περπατήσει περίπου 25 λεπτά είτε προς το σταθμό Ομονοίας είτε προς το σταθμό Αττικής.

Εύγε λοιπόν στα τζιμάνια του ΟΑΣΑ και σε όλα τα τζιμάνια που κυβερνούν αυτή τη χώρα (όλα αυτά τα χρόνια) και την κατάντησαν όπως την κατάντησαν.
Εαρινές τηλεοπτικές σειρές 2010
Posted by Manolis Platakis on 24-04-2010 at 14:32
Κλασικό πλέον post σχετικά με την αμερικάνικη τηλεόραση. Μπορείτε να δείτε όλα τα παλιότερα εδώ. Κάποιες σειρές συνεχίζονται από το φθινόπωρο.

Αυτόν τον καιρό παρακολουθώ τις ακόλουθες τηλεοπτικές σειρές (χωρισμένες κατά είδος):

Action:
24 | Season 8 | FOX
Τα σχόλια περιττεύουν για το Jack Bauer. Η σεζόν οδεύει προς το τέλος της και δυστυχώς ανακοινώθηκε ότι θα είναι και η τελευταία. Θα μας λείψεις Jack! Ακούγονται κάποιες φήμες για επιστροφή του 24 στη μεγάλη οθόνη. Ελπίζω να επαληθευτούν.

Human Target | Season 1 | FOX
Καινούρια σειρά την οποία παρακολουθώ περιστασιακά. Πρόκειται για γραφείο ιδιωτικών detective που αναλάβουν να προστατεύσουν τους πελάτες τους. Συμπρωταγωνιστεί και ο θεός Chi McBride που έπαιζε παρόμοιο ρόλο στο Pushing Daisies!

Comedy:
Family Guy | Season 8 | FOX
Peter Griffin σε νέες περιπέτειες. Η σειρά παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα αλλά βγάζει αρκετό γέλιο.

South Park | Season 14 | Comedy Central
Ο νέος κύκλος South Park ξεκίνησε με εξαιρετικές περγαμηνές! Οι δημιουργοί δεν αφήνουν κανένα σε χλωρό κλαρί. Ούτε καν τον Μωάμεθ.

Drama:
Damages | Season 3 | FX
Η τρίτη σεζόν αυτού του δικαστικού δράματος αποδείχτηκε θεσπέσια όπως και οι 2 προηγούμενες. Συζητήσεις διεξάγονται για την ανανέωση της σειράς - ελπίζω να καρποφορήσουν.

Sci-Fi Drama:
FlashForward | Season 1 | ABC
Το FlashForward έχει βελτιωθεί πολύ πλησιάζοντας προς το τέλος του πρώτου κύκλου. Ελπίζω να συνεχίσει αν και από νούμερα... δεν.

Fringe | Season 2 | FOX
Η πρώτη season μου είχε αφήσει ανάμικτα συναισθήματα αλλά δεν παύει να είναι δημιούργημα του JJ Abrams. Για τη 2η season ακούγονται πολύ καλά λόγια αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα να δω καθόλου.

Heroes | Season 4 | NBC
Παρά τις φιλότιμες(;) προσπάθειες των δημιουργών η σειρά κατάντησε σαπουνόπερα χειρίστου είδους γεμάτη ασυνέπειες. Ελπίζω να ΜΗΝ ανανεωθεί.

Lost | Season 6 | ABC
Για το Lost τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Παρακολουθούμε την τελευταία σεζόν (μια κρύο, μια ζέστη) και είμαστε λίγα επεισόδια πριν το τέλος ή μάλλον το Τέλος.

V | Season 1 | ABC
Remake με εξωγήινους. Μετά το διάλειμμα του χειμώνα επανήλθε καλύτερο. Αν έκοβαν μερικές cheesy ατάκες και περιόριζαν λίγο το angst του Tyler θα βλεπόταν πιο ευχάριστα. Κρίμα το cast δηλαδή που είναι πολύ καλό.

Οι σειρές που παρακολουθώ αυτόν τον καιρό είναι συνολικά 10. 5 εξ' αυτών είναι Sci-Fi και 4 εξ' αυτών είναι από το κανάλι FOX. Παρεμπιπτόντως, είδα όλα τα επεισόδια της σειράς IT Crowd τα οποία ήταν εξαιρετικά ενώ βλέπω και την 1η και μοναδική σεζόν του Firefly με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Εσείς τι σειρές βλέπετε αυτόν τον καιρό;
Welcome to Greece
Posted by Manolis Platakis on 21-04-2010 at 22:00
Γράφω σχετικά στο timetoleave.
Χαράζει Κυριακή του Πάσχα
Posted by Manolis Platakis on 04-04-2010 at 11:35
Για το Πάσχα τα έχουμε ξαναπεί... Αφού ευχηθώ ανάσταση στις ψυχές μας, θα αφήσω τους Ενδελέχεια να μας τραγουδήσουν μια μικρή ιστορία.Το λένε οι παλιοί στο καφενείο:
Τον πέταξαν μια νύχτα στην πλατεία,
τον βάλαν σε τσουβάλι για φορείο.
Ταυτότητα δεν είχε και στοιχεία!

Εκεί, μες στου μυαλού του την παγίδα
Να ήξερε κανείς ποιος τον προστάζει
Μια φράση, σαν σκισμένη εφημερίδα...
Φυλάξου απ' τη φωτιά κι από τ' αγιάζι!

Κανένας μας δεν ξέρει τ' όνομά του,
Στου νου του πώς μπερδεύτηκε τα δίχτυα;!
Θα φύγει όταν έρθει η σειρά του.
Θα φύγει, όπως ήρθε, μες στη νύχτα.

Χαράζει η Κυριακή κι έχει μια ζέστη,
και φλέγεται το φως στο μεσημέρι...
Στις μάντρες γιασεμιά, «Χριστός Ανέστη»,
Νωρίς θα έχει φέτος καλοκαίρι...
Razzmatazz
Posted by Manolis Platakis on 21-02-2010 at 16:14
Πριν από 4 περίπου χρόνια ήμουν με ένα φίλο σε ένα μπαρ στην Καλλιθέα και πίναμε ένα ποτό. Συζητούσαμε για τον έρωτα και τη ζωή όταν στα ηχεία ακούσαμε ένα τραγούδι που αμφότεροι αγνοούσαμε αλλά μας φάνηκε πολύ ωραίο.

- Ρε συ πολύ ωραίο ακούγεται αυτό, τράβα ρώτα τον dj ποιο είναι!
- Έχω χτυπήσει το πόδι μου, πήγαινε εσύ!
- Είσαι από εδώ τους ξέρεις καλύτερα!
- Άντε καλά.

[...]

Κάποιες φορές οι άνθρωποι δε μιλούν ξεκάθαρα. Άλλοτε γιατί δε μπορούν να εκφραστούν, δε βρίσκουν τις κατάλληλες λέξεις και άλλοτε γιατί δεν είναι σίγουροι τι ακριβώς θέλουν να πουν. Υπάρχουν όμως και φορές που είναι πιο πονηροί και θέλουν να ντυθούν με ένα πέπλο τεχνητού μυστηρίου ξεγλιστρώντας παράλληλα από μια δύσκολη -γι' αυτούς- κατάσταση.

Οι καταπληκτικοί Pulp περιγράφουν μια τέτοια περίπτωση στο Razzmatazz, το κομμάτι του οποίου την ακουστική έκδοση ακούσαμε εκείνο το βράδυ στην Καλλιθέα.Oh, I'm sorry, but didn't you say, that things go better with a little bit of razzmatazz?
Ο χρόνος κυλά αμείλικτος αποχαιρετώντας (και) το 2009...
Posted by Manolis Platakis on 23-01-2010 at 18:28
Έστω και καθυστερημένα ήρθε η ώρα για τον απολογισμό του 2009. Είναι ο πέμπτος απολογισμός του Thoughts and Dreams στα πλαίσια μιας παράδοσης που αναπτύχθηκε στο blog και με βοηθά να καταγράφω τα πεπραγμένα μου ούτως ώστε να τα θυμηθώ και να τα αξιολογήσω. Οι απολογισμοί συνιστούν τις πιο "ημερολογιακές" αναρτήσεις του ιστολογίου αυτού. Οι παλαιότεροι μπορούν να βρεθούν εδώ.

Το 2009 ξεκινά με ένα καλό ξημέρωμα στο σπίτι μιας φίλης στο Γαλάτσι. Ο πόλεμος στη Γάζα μαίνεται και η διεθνής κοινότητα "τηρεί ίσες αποστάσεις". Στις 10 Γενάρη ξεκινά το πρώτο από τα ταξίδια του 2009 με προορισμό το Trento για επαγγελματική συνάντηση. Οι καταλήψεις που είχαν ξεσπάσει μετά τη δολοφονία του Αλέξη σταματούν και επιστρέφουμε στο μεταπτυχιακό και στην εξεταστική του. Οι τηλεοπτικές σειρές κρατούν παρέα στα διαλείμματα από εργασίας, δουλειά και διάβασμα. Το 2009 είχε και αρκετό σινεμά.

Στα μέσα Φλεβάρη αποφασίζουμε, σε μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση, την αναστολή της λειτουργίας της Φοιτητικής Παράταξης Πληροφορικής (ΦΠΠ) για λόγους που εξηγούνται εδώ. Περίπου 4 χρόνια μετά την ίδρυση της παράταξης και μετά από πολλές επιτυχίες και σκληρή δουλειά η ΦΠΠ παύει να δραστηριοποιείται στα συνδικαλιστικά των προπτυχιακών φοιτητών. Στις 21 Φλεβάρη αποχαιρετούμε με ένα πάρτυ έκπληξη μασκέ το Λεωνίδα που φεύγει για τη Βιέννη για να ξεκινήσει το μεταπτυχιακό του.

Το 2ο εξάμηνο ξεκινά παράλληλα με μια σκληρή εργασία από το προηγούμενο και τον αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση της συγγραφής της πτυχιακής ούτως ώστε να προλάβω την επικείμενη ορκωμοσία. Στις 7 Απρίλη εν μέσω μπόλικου άγχους και πολλών υποχρεώσεων ορκίζομαι πλάι στο Λεωνίδα και το Χρήστο με πολλούς φίλους & φίλες, μπαλόνια και σχετικά ξεγνοιασιά. Λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα στενό συγγενικό μου πρόσωπο εισάγεται (για περίπου 2 εβδομάδες) στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς το οποίο αντιμετωπίζεται επιτυχώς. Η περιπέτεια αυτή, εκτός από υπενθύμιση του εφήμερου όλων μας, μας εξαντλεί σωματικά και ψυχολογικά στην οικογένεια. Σε πιο ευχάριστη νότα, τερματίζω το, ελληνικής παραγωγής, hidden object adventure ονόματι "The Clockwork Man". Στα τέλη του Απρίλη πηγαίνουμε με το Δημήτρη στη Μαδρίτη για το WWW2009 - από την οποία πιθανώς φέραμε τη νέα γρίπη.

Ο Μάης έχει μια πολύ ωραία μίνι εκδρομή στα νότια, για καφέ στο Αγνάντι, πειραματισμούς με την DSLR του Δημήτρη και σουβλάκια στη Βάρκιζα. Ακολουθεί το ταξίδι στο μαγευτικό Παρίσι, πάντα για τη δουλειά. Ο μήνας αυτός με αποχαιρετά με βόλτα στον Αστέρα, Coraline και την παρακολούθηση της επιβλητικής νίκης της Πανάθας επί της ΑΕΚ στην τελευταία αγωνιστική των play-off. Το μπαράκι Foca Negra (στη Φωκίωνος, σωστά το καταλάβατε) στο οποίο είχε στηθεί η τηλεόραση έχει κλείσει πια.

Τον Ιούνιο, κι ενώ παλεύουμε με το Δημήτρη και τη Χρύσα ένα project σε twitter opinion mining και προετοιμαζόμαστε για την εξεταστική, ο βασιλιάς Michael Jackson αποχαιρετά τον κόσμο ετούτο και η κορούλα του σπαράζει. Παράλληλα με τη δουλειά και την προετοιμασία για την εξεταστική, στις 24 Ιουνίου λαμβάνουν χώρα οι πρώτες εκλογές του Συλλόγου Αποφοίτων στις οποίες κατεβαίνω - σχεδόν με το ζόρι, λόγω φόρτου εργασίας - υποψήφιος. Ο κόσμος με στηρίζει με 38 ψήφους σε 66 ψηφίσαντες οπότε με συνοπτικές διαδικασίες πείθομαι και αναλαμβάνω πρόεδρος του Δ.Σ. με αντιπρόεδρο το Δημήτρη και γραμματέα το Χρήστο. Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. συντάσσουμε μια σειρά από στόχους με τους οποίους έκτοτε καταπιάνομαι (μόλις 1 χρόνο αφότου έπαψα να είμαι πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών).

O Ιούλιος έχει μπόλικη δουλειά, εξεταστική, διορθώσεις εργασιών προπτυχιακών και δυστυχώς ένα ακόμη νοσοκομείο. Στενή μου φίλη εισάγεται σε νοσοκομείο (περίπου 5 μέρες) για μια επέμβαση - η οποία ευτυχώς πραγματοποιείται χωρίς επιπλοκές. Καταγγέλλω τη φύλαξη του νοσοκομείου που μου κατάσχεσε το λουλούδι που ήθελα να δώσω στη φίλη μου :P. Στις 14 Ιουλίου πραγματοποιούμε την πρώτη δραστηριότητα προώθησης του Συλλόγου Αποφοίτων μοιράζοντας φυλλάδια στην ορκωμοσία των προπτυχιακών. Στις 24 Ιουλίου περνούμε με φίλους και ούζα μια τέλεια βραδιά στο Θησείο. Τέλη Ιουλίου, ψηφίζεται η πιο ξεδιάντροπα άδικη εκπαιδευτική νομοθετική τροπολογία όλων των εποχών. Από τα 45 τμήματα πληροφορικής - άκουσον άκουσον - θα θεωρείται 1 ως "καθηγητική σχολή". Συμπτωματικά, η κόρη του αρμόδιου υφυπουργού φοιτά στο εν λόγω τμήμα. Στις 31 Ιουλίου παραδίδω τελική εργασία ενός μαθήματος, βαθμολογίες προπτυχιακών, παίρνω άδεια από τη δουλειά και την κοπανάω!

Ο Αύγουστος ξεκινά με παρεξήγηση και πόνο αλλά οι διακοπές είναι όμορφες· περιγράφονται αναλυτικά εδώ. Λέσβος, Κρήτη, Κορινθία και Ακρωτήρι Lounge Boutique συνθέτουν ένα μελαγχολικό αλλά χορταστικό καλοκαίρι. Ο Αύγουστος ολοκληρώνεται με το HDMS09. Soundtrack του Αυγούστου: Στέλιος Ρόκκος - Πού να χωρέσει τόση αγάπη;

Στις αρχές του Σεπτέμβρη ξεκινώ τη συγγραφή των ιστοριών του Πέτρου και της Μαργαρίτας με το Dead End. Για το δώρο (έκπληξη) των γενεθλίων μιας φίλης μου παίρνω 2 εισιτήρια για τη συναυλία της Luz Casal στο Ηρώδειο. Το μαγευτικό μουσικό βράδυ της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου θα μείνει σίγουρα χαραγμένο στις μνήμες μας. Η βραδιά των γενεθλίων μου, 16 Σεπτεμβρίου, έχει καλή παρέα, περίεργες στιγμές και μπόλικο αλκοόλ! Δίνω το μοναδικό μάθημα της εξεταστικής και το ίδιο βράδυ, ξημερώματα 23 Σεπτέμβρη, πετάω για Μπολώνια - ένα ακόμη επαγγελματικό ταξίδι.

Η φθινοπωρινή τηλεοπτική σεζόν ξεκινά με πληθώρα σειρών - καινούριων και παλιών. Στις 15 Οκτωβρίου, χωρίς να το περιμένω, μου τηλεφωνούν από το επιτελείο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για να παρευρεθώ στον "Κίτρινο Τύπο" να μιλήσω ως πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του τμήματός μου για το θέμα που έχει προκύψει με τις "καθηγητικές σχολές". Έτσι πραγματοποίησα την πρώτη τηλεοπτική μου εμφάνιση στο σταθμό Alter σχετικά με το ζήτημα αυτό. Η εμπειρία αυτή ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα, παρά την πίεση που ασκήθηκε και ασκείται, όχι μόνο δεν επιλύθηκε το θέμα αλλά ο νόμος εφαρμόστηκε κανονικά. Στις 31 Οκτωβρίου ο Γιώργος μας καλεί σε πάρτυ αποχαιρετισμού. Την επόμενη μέρα έφυγε για να αναζητήσει την τύχη του στη μακρινή Σιγκαπούρη.

Μπαίνοντας στο Νοέμβρη το ιστολόγιο "Thoughts and Dreams" γιόρτασε τα 4 χρόνια και 100 posts από την έναρξη λειτουργίας του. Στις 8 Νοεμβρίου διεξάγεται ανοιχτή συνάντηση των μελών του Συλλόγου Αποφοίτων ενώ τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου επισκέπτομαι το νέο Υπουργείο Παιδείας με το Δημήτρη, το Λεωνίδα και έναν καθηγητή πληροφορικής για να συζητήσουμε με διάφορους αξιωματούχους το γνωστό θέμα των "καθηγητικών σχολών". Εν συνεχεία, το.. τρίτο νοσοκομείο της χρονιάς. Πολύ κοντινός φίλος αντιμετωπίζει πρόβλημα καρδιάς και εισάγεται 3-4 μέρες στο νοσοκομείο. Υποβάλλεται σε επέμβαση και από τότε είναι πολύ καλύτερα! Οι πολλαπλές φετινές επισκέψεις σε νοσοκομεία σίγουρα με έριξαν ψυχολογικά αλλά θα ήμουν αχάριστος αν παρέβλεπα την ουσιώδη λεπτομέρεια ότι ήμουν ο υγιής της ιστορίας. Η δουλειά και το μεταπτυχιακό συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Επιτέλους κυκλοφορεί το Reformat μια ταινία μικρού μήκους στην οποία έχω ένα δεύτερο ρόλο και η οποία ήταν η αιτία να αποκτήσω το δικό μου imdb page! Παράλληλα, μεριμνώ τα Χριστούγεννα είναι γεμάτα πόνο και μελαγχολία. Στις 11 Δεκεμβρίου δίνω μια ομιλία για το GWT στην ημερίδα Web Development της κοινότητας FOSS του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ίδιο βράδυ, διοργανώνουμε με μεγάλη επιτυχία και συγκλονιστική προσέλευση το 1ο μεγάλο event του Συλλόγου Αποφοίτων με τίτλο Startup Stories (φωτογραφίες, video). Το απόγευμα της 22ης Δεκεμβρίου γίνομαι θείος της μικρής Αναστασίας :-) Η μέρα των Χριστουγέννων έχει πόνο, λύτρωση και δώρα. Λίγο πριν τη δύση του έτους καταγράφω τις σκέψεις μου για την τωρινή κατάσταση της κινητής τηλεφωνίας και κατασταλάζω στην αγορά του Samsung Omnia II. Το έτος αλλάζει με το τραγούδι της χρονιάς από τα διαλυμένα πια Διάφανα Κρίνα: Ο τελευταίος σταθμός
Δεν κόβεται στα δυο η ζωή
Είναι ήλιος και βροχή μαζί...Σίγουρα έχω ξεχάσει πολλά μα σας ευχαριστώ που φτάσατε ως εδώ. Εύχομαι σε όλους εσάς να έχετε ένα ευτυχισμένο και υγιές 2010. Ένα έτος καλύτερο από το προηγούμενο. Θα τα λέμε... ;-)
← Previous
Next →