Η εξαφάνιση του σταθμού Βικτωρίας
Posted by Manolis Platakis on 28-05-2010 at 23:35
Η ανακοίνωση του ΗΣΑΠ για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο λέει:

Η ΑΕ ΗΣΑΠ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω εργασιών ανακαίνισης της Σιδηροδρομικής Γραμμής το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 θα παραμείνει κλειστό το τμήμα

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

το επιβατικό κοινό για το τμήμα ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ θα εξυπηρετείται με τη γραμμή 2 του ΜΕΤΡΟ & για το τμήμα ΑΤΤΙΚΗ - ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ με τη λεωφορειακή γραμμή Χ8.


Βλέπετε κάτι περίεργο; Πράγματι με την κόκκινη γραμμή του μετρό μπορεί κάποιος να πάει από την Ομόνοια στην Αττική και πιο συγκεκριμένα ακολουθώντας τη διαδρομή (προς Άγιο Αντώνιο) ΟΜΟΝΟΙΑ - ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ - ΑΤΤΙΚΗ. Από εκεί μπορεί με το Χ8 να φτάσει μέχρι τα Άνω Πατήσια. Όλα καλά θα πείτε.

Ένας πιο προσεκτικός ή κάποιος που εξυπηρετείται από το σταθμό της Βικτωρίας (όπως ο υποφαινόμενος) θα αναρωτηθεί. Για μια στιγμή... η διαδρομή που κάνει ο ΗΣΑΠ από την Ομόνοια μέχρι την Αττική δεν είναι ΟΜΟΝΟΙΑ - ΒΙΚΤΩΡΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ; Τι κάνεις κάποιος που είναι κοντά στη Βικτώρια;

Δε μπορεί να κάνει τίποτα αγαπητοί μου αναγνώστες. Η μαύρη τρύπα της ανευθυνότητας κατάπιε το σταθμό αυτό. Αν θέλει να φτάσει στο μετρό ή σε λεωφορείο που αντικαθιστά το κλειστό μετρό πρέπει να περπατήσει περίπου 25 λεπτά είτε προς το σταθμό Ομονοίας είτε προς το σταθμό Αττικής.

Εύγε λοιπόν στα τζιμάνια του ΟΑΣΑ και σε όλα τα τζιμάνια που κυβερνούν αυτή τη χώρα (όλα αυτά τα χρόνια) και την κατάντησαν όπως την κατάντησαν.
Posted by nerdakos on 29-05-2010 at 0:14
συμφωνώ στα πάντα εκτός από το ότι βικτώρια - ομόνια είναι 10 λεπτά. το κάνω κάθε μέρα!
Posted by Manolis Platakis on 29-05-2010 at 0:15
Ναι, μάλλον υπερέβαλα λίγο στο χρόνο όντως!
Posted by leoperellis on 29-05-2010 at 14:10
Αν μένεις Βικτώρια, δεν παθαίνεις τίποτα, δίπλα είναι η Ομόνοια.
Αν με το ζόρι φτάνεις περπατώντας Βικτώρια, τότε βρίζεις..
Posted by Manolis Platakis on 29-05-2010 at 14:11
Ακριβώς! Ανήκω στη 2η περίπτωση. Η Κυψέλη δεν εξυπηρετείται από κανένα μετρό.
Posted by Solidus on 16-06-2010 at 1:22
Σου έχω κάτι επίσης καλό: Εργατικές κατοικίες Παλλήνης, εξυπηρετούν τα μετρό Κάντζας, Δουκίσσης Πλακεντίας και Νομισματοκοπείου, μιας και είναι σταθμοί όπου κάνουν τέρμα τα λεωφορεία. Για τη μετακίνηση αυτή χρησιμοποιούνται 3 λεωφορεία: 315, 321, 304. Αυτά λοιπόν τα λεωφορεία περνάνε ανά 1 ώρα μόνο και όλα μαζί. Άντε να κανονίσεις ραντεβού μετά και να πρέπει να διαλέξεις μεταξύ στησίματος και ωριαίας αναμονής. 3 λεωφορεία που κάνουν τέρμα σε σταθμό θα έπρεπε να είναι πιο συχνά. Γαμώ τη συγκοινωνία στην Ελλάδα, υποανάπτυκτοι σε όλα.
Posted by Manolis Platakis on 18-06-2010 at 2:15
Καταστροφή :-(
Comment on This Post

Image password:
The Captcha image
Phonetic spelling (mp3)