Ζώντας χωρίς internet
Posted by Manolis Platakis on 27-10-2008 at 21:45
Είναι κάποιες περίοδοι που αποφασίζουν τα αντικείμενα της τεχνολογίας που είναι κρίσιμα για το επάγγελμά μας και κομμάτι της ζωής μας να χαλάσουν. Είναι, δε, προσφιλή τους τακτική να πνέουν τα λοίσθια σε ημέρες αργιών, όπως για παράδειγμα μου συνέβη το Πάσχα. Ή όπως προχτές, Σάββατο πρωί, που αποφάσισε το router Siemens CL-110 (αυτό που δίνει η Forthnet στους νέους συνδρομητές του Double Play). Ευτυχώς, στη Forthnet ήταν καθησυχαστικοί πως είναι εντός εγγύησης. Και πράγματι, σήμερα, το πρωί της Δευτέρας, μου το αντικατέστησαν με ένα καινούριο. Θα αφήσω στην άκρη τις ασφάλειες που κάηκαν και τρέχαμε να βρούμε ηλεκτρολόγο το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου και θα επικεντρωθώ στο τι έκανα αυτές τις (δύο) μέρες που δεν είχα internet.

Ιδού:

a) Είδα κάποιες από τις σειρές που είχα αφήσει και είχα προλάβει να κατεβάσω subs προτού πέσει το internet όπως τα 2 τελευταία επεισόδια του Californication και το τελευταίο του Fringe.

b) Είδα δυο μονόωρα show του George Carlin και ψόφησα στα γέλια από το dvd που μου έγραψε ο leo με τα άπαντα του George.

c) Καθάρισα τμήμα του γραφείου μου (μην το βλέπετε ως τμήμα είναι κάτι που δεν είχα κάνει εδώ και αιώνες και βρήκα πάρα πολλές τυπωμένες εκφωνήσεις από το 3ο έτος του προπτυχιακού κύκλου).

d) Τακτοποίησα κάποια αρχεία στο δίσκο μου καθαρίζοντας έτσι την επιφάνεια εργασίας. Πάντα νιώθω καλά όταν το κάνω αυτό.

e) Διάβασα λογοτεχνικά βιβλία. Για την ακρίβεια τελείωσα την "Όαση μιας Φράσης", διάβασα σχεδόν το μισό βιβλίο "Τα γονίδια της αγιότητας" και ξεκίνησα παράλληλα την "Εισαγωγή στην ιστορία του μεταπολεμικού κόσμου"(!) βιβλίο που μας είχε δοθεί ως σύγγραμμα του μαθήματος "Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία" στο 2ο έτος.

f) Ασχολήθηκα λίγο με τις εργασίες της σχολής (παντός τύπου, όχι απλά μαθημάτων).

g) Πρόσθεσα κάποια νέα τραγούδια στο ipod.

h) Πήγα στο cinema και είδα το Vicky Cristina Barcelona. Αρκετά χαριτωμένη ταινία, με κάποιες σκηνοθετικές ευκολίες στην παρουσίαση του έρωτα και της ευτυχίες και μπόλικο ψυχοπλάκωμα (κατ' εμέ - όχι τόσο πολύ όσο το match point φυσικά).

i) Κατέβασα τα mail μου μέσω GPRS και θυμήθηκα ότι το κινητό μου έχει ωραίο mail application.

j) Είδα Αθλητική Κυριακή μετά από πολλά χρόνια.

k) Είδα στην τηλεόραση(!) την ταινία για τον Ιρλανδό επαναστάτη Michael Collins.

l) Προετοίμασα αυτό το blog post!

Εσείς τι κάνετε όταν δεν έχετε internet;

ΥΓ. Το Thoughts and Dreams συμπλήρωσε 300 comments. Σε σύνολο από 67 posts έχει περίπου 4,5 comments μέσο όρο! Thank you so much :)!
Posted by Kassianos on 27-10-2008 at 22:05
Δεν εντόπισα πουθενά την "παρουσία" γυναίκας... Γι' αυτό σου περισσεύει χρόνος! Οι γυναίκες είναι σαν τις Μαύρες Τρύπες...
Posted by Manolis Platakis on 27-10-2008 at 22:18
Χεχε, σωστή η παρατήρηση. Πάντως και το "χαζολόγημα" στο internet (a.k.a. blogs, twitter, rss feeds, youtube and so on) δεν πάει και πολύ πίσω νομίζω.

Αν θεωρήσουμε τα διάσπαρτα 10λεπτα που χαζολογάμε στο internet ως ελεύθερο χρόνο και ενώσουμε τον κατακερματισμένο ελεύθερο χρόνο θα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα που δεν προλαβαίνουμε, πιστεύω.
Posted by μαύρη τρύπα on 28-10-2008 at 0:03
αφού σου πήρα καινούργιο router ρε μαααααν
Posted by leo on 30-10-2008 at 2:50
Έπος!

Ξεκίνησα να απαντάω και μου βγήκε θηρίο. Οπότε, το έσβησα και πήγα και το έκανα ποστ εκεί!
Posted by Madvil on 30-10-2008 at 14:02
Ααααα πρέπει να γίνεις υπόδειγμα πελάτη για την forthnet, δεν το συζητώ! :D

Η forthnet μας ενώνει χάρη στο νέο πρόγραμμα : Β.Λ.Α.Β. ( Βάλε Λίγο Ακόμα Βλάβη ). Κοίτα μόνο να σου γίνει μάθημα και να ξεκινήσεις να κάνεις διαλείμματα μόναχος σου την επόμενη φορά ;)
Posted by Papajohn on 31-10-2008 at 15:22
Ρε συ, έχει βγει το Vicky Christina Barcelona στην Ελλάδα?! Το περιμένω πως και πως και εδώ βγαίνει Φεβρουάρη... Καλό ηταν?? :-)
Posted by Manolis Platakis on 01-11-2008 at 2:23
Ναι έχει βγει και ήταν αρκετά χαριτωμένο :-). Το matchpoint φυσικά δεν το πιάνει τίποτα.
Comment on This Post

Image password:
The Captcha image
Phonetic spelling (mp3)