Η μοίρα μου από ηλεκτρονικό χειρομάντη
Posted by Manolis Platakis on 17-11-2008 at 17:45
Τον συνάντησα στη χτεσινή μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο, κατοικούσε μόνιμα σε ένα περίπτερο, είχε αρχαιοπρεπή μορφή εμπνευσμένη από τα μνημεία των Ίνκας και τον Αζτέκων και ήθελε 1 ευρώ σε ειδικό κερματοδέκτη για να λειτουργήσει και να μου αναλύσει το χαρακτήρα μου και τη μοίρα μου. Είπα για πρώτη φορά να δοκιμάσω κάτι τέτοιο. Έριξα ένα νόμισμα του ενός ευρώ στο δέκτη, τοποθέτησα το χέρι μου στο στόμα του(!) και έλαβα ένα -από dot matrix printer εκτυπωμένο- χαρτί το οποίο έγραφε τα ακόλουθα αποτελέσματα, τα οποία σας μεταφέρω πιστά - μηδέ των newlines και των ορθογραφικών λαθών εξαιρουμένων. Τα italics είναι δικά μου. Ιδού:

GIPSY HAND ANALYSER

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ


Δεν σου αρέσει να δέχεσαι πιεση από τρίτους.


Είσαι εξαιρετικά ευαίσθητος και έχεις ιδιαίτερο γούστο.

Γνωρίζεις πώς να απολαύσεις τις πολλές σχέσεις με το αντίθετο φύλλο διατηρώντας την ανεξαρτησία σου.
Δεν σου αρέσει να τρώς πολύ και να περνάς χρόνο στην εξωχη.

Γνωρίζεις πως να κάνεις καλή χρηση των πνευματικών σου δυνάμεων.

Τείνεις να χρησιμοποιήσεις το σημαντικό σου χάρισμα της εξυπνάδας προς όφελος σου.

Παρακάτω ακολουθεί ραβδόγραμμα με τιμές από 0 έως 9 στον κάθετο άξονα

Ψυχολογία: 6.5
Sex: 6
Συναίσθημα: 9
Ψυχή: 7
Τύχη 5.5

Τέλος Διάγνωσης

Την ώρα που διάβαζα δυνατά την ανάλυση του χειρομάντη με πλησίασε μια οικογένεια της οποίας ο πατέρας φάνηκε ενθουσιασμένος και είπε να το δοκιμάσει και ο ίδιος. Το χαρτί κόλλησε στον εκτυπωτή και ήρθε ο περιπτεράς για να το ξεκολλήσει. Η διάγνωσή του ήταν τελείως διαφορετική από τη δικιά μου. Κατόπιν, το μηχάνημα κράσαρε τελείως και ο περιπτεράς το έκανε reset. Είδαμε έτσι στην οθόνη ότι ο Hand Analyser δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα Pentium 133 MHz με 16MB RAM!

"Μη βάλετε κέρμα όσο φορτώνει! Θα σας το φάει!"
Posted by olrandir on 17-11-2008 at 19:05
Χαχα, το θυμάμαι αυτό το μηχάνημα, στην πλατεία με τον οβελίσκο προς τιμήν των φιλελλήνων δεν είναι; Δεν το δοκίμασα ποτέ η αλήθεια είναι, αλλά το θυμάμαι από μικρός οπότε το θαυμάζω για την αντοχή του!
Posted by Manolis Platakis on 17-11-2008 at 19:26
Ναι, στην πλατεία με το γαλλικό μνημείο :-)
Posted by Madvil on 17-11-2008 at 20:55
Έχω συναντήσει και εγώ πολλές καταστάσεις που με κάνουν να πιστεύω πως κάτι ανώτερο από την δική μου αντίληψη προσπαθεί να μου δείξει κάτι. Γίνεται μία : Σύμπτωση. Γίνεται και δεύτερη : Σύμπτωση. Στην 2142345324η φταίω εγώ που τα βλέπω.
Δυστυχώς δεν έχω απάντηση στην απορία μας. Από την μια μεριά δεν σε γνωρίζω αρκετά ώστε να είμαι σίγουρος πως το μηχάνημα έπεσε μέσα σε όλα. Από την άλλη έχω την εντύπωση πως πάντα ερμηνεύει σημαδιακά τα όσα συμβαίνουν, αυτός που ποθεί περισσότερο να είναι σημάδια τα όσα συμβαίνουν. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, αλλά τα σημάδια είναι σαν τον έρωτα : Σημαίνει κάτι για αυτόν που το βιώνει και τίποτα για τον απλό θεατή.

Υ.Γ. : Ο πατέρας είχε σίγουρα παλάμη hacker. :p
Posted by Manolis Platakis on 17-11-2008 at 22:16
Ακριβώς επειδή αυτά τα σημάδια δε σημαίνουν τίποτα την πατάμε (γενικό σχόλιο).

Κατά τα άλλα δε σχολιάζω καθόλου τα αποτελέσματα :-)
Posted by Madvil on 18-11-2008 at 0:00
Χαίρομαι που συμφωνούμε. Αλλά και που το γνωρίζουμε, το έχω στάνταρ πως θα την πατήσουμε: Κάνα τραγούδι ταυτόχρονο, κανένα "σημαδιακό τηλεφώνημα", κάποια συνάντηση.

Μπορεί να λες πως δεν υπάρχει γραμμένο που το λένε πεπρωμένο όσες φορές θές, σίγουρα θα έχεις όμως μια "wtf moment" που θα σε κάνει να το ξανασκεφτείς.

Και φυσικά θα την ξαναπατήσουμε. It makes you wonder... ;-)
Posted by stranger on 03-03-2010 at 1:44
Comment on This Post

Image password:
The Captcha image
Phonetic spelling (mp3)