Το μυστικό χαμόγελο
Posted by Manolis Platakis on 08-09-2009 at 2:56
Είδε από το παράθυρο ένα φως να πλησιάζει κάτω από το σπίτι και έσβησε το τσιγάρο του βιαστικά. Είχε φτάσει η ώρα. Το σακίδιο -με τα λίγα ρούχα που είχε φυλάξει στα κλεφτά- τον περίμενε μπροστά στην πόρτα. Δεν κατάφερε να αντισταθεί στον πειρασμό και πλησίασε στο υπνοδωμάτιο για μια τελευταία ματιά.

Μισοκοιμόταν αλλά του χαμογελούσε. Ένιωσε να λιποψυχά. Ήταν το μυστικό χαμόγελο της Μαργαρίτας που ο Πέτρος γνώριζε ότι προοριζόταν μόνο γι' αυτόν. Η ιστορία δεν οδηγούσε πουθενά αλλά ο Πέτρος μισούσε τον εαυτό του, περισσότερο από ποτέ, που δεν είχε βρει το θάρρος να της μιλήσει. Με σφιγμένο το στομάχι του περπάτησε μακριά πριν προλάβει να τον δει ντυμένο.

Άφησε τα πράγματα στο πίσω κάθισμα του ταξί που μόλις είχε φτάσει και έκατσε στη θέση του συνοδηγού. "Αεροδρόμιο" είπε στον οδηγό και βυθίστηκε στις σκέψεις του. Καθώς τα φώτα της αττικής οδού έμεναν πίσω γοργά αναρωτήθηκε αν θα επέστρεφε ποτέ. Κοίταξε προς το νυχτερινό ουρανό τάχα αναζητώντας μια απάντηση.

Ήταν όμως σίγουρος για κάτι. Το χαμόγελο της Μαργαρίτας είχε αποτυπωθεί ανεξίτηλα σε ένα φιλμ που θα έμενε για πάντα στο σκοτεινό θάλαμο της ψυχής του.


Εμπνευσμένο από το τραγούδι Secret Smile των Semisonic.

Posted by Duncan on 09-09-2009 at 5:00
Μ' αρέσουνε αυτές οι εμπνεύσεις!
Posted by sixtwelve on 01-11-2009 at 0:06
ωραίες εμπνεύσεις σου σκάνε τα κομμάτια φίλος!
Posted by Manolis Platakis on 01-11-2009 at 5:16
Thank you guys!
Comment on This Post

Image password:
The Captcha image
Phonetic spelling (mp3)