Κάτι νύχτες Σαββάτου
Posted by Manolis Platakis on 13-09-2009 at 1:54
Χάιδεψε απαλά τη δερμάτινη επένδυση της καινούριας του BMW. Καθισμένος στη θέση του οδηγού ένιωσε πως βρισκόταν στον αρχηγικό θώκο όλου του κόσμου. Έβαλε μπρος τη μηχανή με αυτοπεποίθηση.

Ο Πέτρος είχε αποφασίσει να πάει αυτή τη βόλτα από καιρό. Είχε προσπαθήσει και είχε καταφέρει πολλά στη ζωή του - όχι όμως να κάνει δική του τη Μαργαρίτα. Κάθε Σαββατόβραδο του έλειπε πολύ. Ήθελε να μοιραστεί τα πάντα με την από χρόνια εξαφανισμένη Μαργαρίτα. Δεν είχε ψάξει να τη βρει, ήξερε πως δε θα την έκανε ποτέ δικιά του. Το συναίσθημα που όμως δεν άντεχε και τον έτρωγε μέσα του ήταν πως, τα Σάββατα που εκείνος μαράζωνε στη σκέψη της, αυτή μοίραζε το φιλί και το κορμί της σε ανδρείκελα - με τον Πέτρο εξορισμένο από καιρό στη λήθη του μυαλού και της καρδιάς της.

Κατέβηκε στην παραλία της Βάρκιζας, πίσω από το μικρό λούνα παρκ και περπάτησε πλάι στη θάλασσα όπως έκανε από μικρός. Η μυρωδιά της αρμύρας ήταν αναζωογονητική. Ο αέρας ξύριζε, το καλοκαίρι είχε φύγει ανεπιστρεπτί. Έκατσε για λίγο στην άμμο χαζεύοντας τον ορίζοντα πάνω από το σκοτεινό νερό.

Επέστρεψε στο αμάξι και συνέχισε προς Σούνιο. Σε κάθε στροφή έμπαινε όλο και πιο γρήγορα. Τα φώτα όλο και λιγόστευαν. Επιτάχυνε απότομα και λυτρωτικά προς ένα χώρισμα χωρίς κιγκλιδώματα. Αστέρια. Βράχια. Θάλασσα. Τίποτα.


Εμπνευσμένο από τους στίχους των Magic De Spell στο τραγούδι "Όταν νυχτώνει":

Κάτι νύχτες Σαββάτου
η αγάπη είναι αιτία θανάτου


Posted by sixtwelve on 01-11-2009 at 0:04
καλογραμμένη ιστορία. μου άρεσε.
Posted by Manolis Platakis on 01-11-2009 at 5:18
Ευχαριστώ πολύ sixtwelve! Καλωσόρισες!
Posted by Madvil on 29-11-2009 at 1:17
Έχει μία δόση αλήθειας η ιστορία σου. Love kills.
Comment on This Post

Image password:
The Captcha image
Phonetic spelling (mp3)