Η ιστορία ενός έρωτα
Posted by Manolis Platakis on 22-09-2009 at 1:51
Ο Πέτρος ήταν εδώ και πολλή ώρα ξαπλωμένος στο πάτωμα με την πλάτη στον τοίχο. Τα μάτια του ήταν κατακόκκινα και πρησμένα απ' το κλάμα. Ούτε το άδειο μπουκάλι ουίσκι που βρισκόταν πεταμένο παραδίπλα του, ούτε και η στοίβα με τα μαζεμένα τσιγάρα στο τασάκι, του είχαν προσφέρει την παραμικρή παρηγοριά. Ένιωθε τη μοναξιά του τεράστιο βάρος στην ψυχή του και την απουσία της αβάσταχτη - δε μπορούσε να σταθεί.

Σηκώθηκε απότομα, άρπαξε το μπουφάν και τα τσιγάρα του και βγήκε στο δρόμο. Έπρεπε να τη δει. Έφτασε παραπατώντας. Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Χωρίς δισταγμό πήδηξε τα κάγκελα και έτρεξε να τη συναντήσει.

"Γιατί ρε Μαργαρίτα, γιατί;" ψιθύρισε με αναφιλητά μόλις την πλησίασε. Εκείνη παρέμεινε μαρμάρινη και δεν του απάντησε. Έκατσε δίπλα της σιωπηλός για ώρες ολόκληρες. Κάποια στιγμή τα βλέφαρά του βάρυναν και τον πήρε ο ύπνος στην πέτρινη αγκαλιά της.

"Πάλι εδώ παλικάρι μου; Πήγαινε σπίτι σου να ξεκουραστείς και άσε την κοπέλα να φύγει ήσυχα". Μισάνοιξε τα μάτια του υπό το χαρούμενο φως του ήλιου. Πλάι του έστεκε η γιαγιά που πότιζε τα λουλούδια των τάφων. Είχε ξημερώσει.


Εμπνευσμένο από το κλασικό ισπανικό τραγούδι "Historia de un amor" που μιλά για έναν αδικοχαμένο έρωτα. Ακολουθεί σε καταπληκτική εκτέλεση από το Julio Iglesias. Το τραγούδησε πρόσφατα στο Ηρώδειο και η εξαιρετική Luz Casal.

Comment on This Post

Image password:
The Captcha image
Phonetic spelling (mp3)