Αρχείο Παλαιότερων Ανακοινώσεων...

Η λάμψη της εξέγερσης είναι παντοτινή!

13.11.2007

Σαν πρόκες να καρφώνονται οι λέξεις, να μη τις παίρνει ο άνεμος…

Μετά τη γενιά του Πολυτεχνείου , η γενιά του άρθρου 16. Η νεολαία τότε και τώρα εξακολουθεί να προτάσσει τους συλλογικούς και τους κοινωνικούς αγώνες. Συνεχίζει να εμπνέεται από τα σύμβολα της 17ης του Νοέμβρη, όχι τιμώντας την ως κάτι το μουσειακό, αλλά επικαιροποιώντας την στα προτάγματα και στις διεκδικήσεις του σήμερα. Προτάγματα διαχρονικά για το φοιτητικό κίνημα, αιτήματα αδικαίωτα για όλη την κοινωνία.

Φοιτητικό κίνημα τότε, φοιτητικό κίνημα τώρα..

Πανελαδικό Συντονιστικό Δ.Α.Ρ.Α.Σ.

07.11.2007

Την Παρασκευή 9/11 και το Σάββατο 10/11 θα διεξαχθεί το Πανελαδικό Συντονιστικό Διήμερο του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης διαβάστε το κείμενό μας για το Πολυτεχνείο εδώ

 

 

 

 

 

Παναθηναϊκή Συνέλευση Αριστερής Ενότητας

23.10.2007

Την Πέμπτη 25/10 στις 17.00 στο Παιδαγωγικό (παλιό Χημείο) γίνεται η πρώτη για φέτος παναθηναϊκή συνέλευση της Αριστερής Ενότητας

ετοιμάζουμε τους αγώνες του σήμερα

ετοιμαζόμαστε για τους αγώνες του αύριο

12 Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

28.06.2007

6,7,8 Ιουλίου, Πλατεία Πρωτομαγιάς, Πεδίον Άρεως (Προσοχή! Άλλαξε ο χώρος διεξαγωγής)

Χθές το πρυτανικό συμβούλιο του ΕΚΠΑ απέρριψε την αίτηση για την διεξαγωγή του 12ου Αντιρατσιστικού φεστιβάλ στην Πανεπιστημιούπολη. Το πρυτανικό συμβούλιο αρνήθηκε να δώσει το χώρο για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, που γίνεται απροβλημάτιστα εδώ και 12 χρόνια, και μάλιστα απείλησε οτι σε περίπτωση που μπούμε και αρχίσουμε να στήνουμε χωρίς άδεια θα φέρει τα ΜΑΤ να μας πετάξουν έξω!

Κόντρα στην απαγόρευση και το θεσμικό ρατσισμό… Το 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ (ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ) 6-8 Ιουλίου

Με μια πρωτοφανή απόφαση το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών απαγόρευσε στο Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων την τέλεση του 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια. Το Πρυτανικό Συμβούλιο επιχειρεί να δικαιολογήσει αυτή την απόφαση προβάλλοντας φόβους για δήθεν πρόκληση επεισοδίων, ενδεχόμενη ενόχληση των φοιτητών, καθώς και για… κίνδυνο πυρκαγιάς στο πανεπιστημιακό άλσος.

το site του φεστιβάλ

καταγγελία του συντονιστικού αντιρατσιστικών και μεταναστευτικών οργανώσεων

ΑΜΦΙΣΒΗΤΏΝΤΑΣ ΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ

03.05.2007

Φυλλάδια, αφίσες, τραπεζάκια, εκλογικά μαγειρέματα…

…τηλέφωνα από δήθεν φίλους, πλαστικά χαμόγελα, επαναστατικοί ψευτοτσαμπουκάδες στα αμφιθέατρα…

Με δυο λόγια φοιτητικές εκλογές!

Και γιατί με αφορούν εμένα όμως οι εκλογές; Όλοι ίδιοι δεν είναι; Κανείς δε μιλάει πολιτικά, όλοι ενδιαφέρονται για τα μικροπαραταξιακά τους συμφέροντα..

Τολμάμε να πούμε πως τα πράγματα είναι διαφορετικά από την αντίληψη που λέει: «όλοι τα ίδια είστε». Για εμάς, για το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων, οι φοιτητικές εκλογές δεν είναι ούτε η αρχή ούτε το τέλος της δράσης μας. Αποτελούν έναν ετήσιο σταθμό του φοιτητικού κινήματος, ένα από τα πολλά μέσα έκφρασης της βούλησης των φοιτητών, μια πολιτική διαδικασία και μόνο. Ειδικά μάλιστα φέτος με το φοιτητικό κίνημα που από πέρυσι το Μάη μέχρι σήμερα συγκλονίζει όχι μόνο τις σχολές αλλά ολόκληρη την κοινωνία

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο σε pdf

Αριστερή Ενότητα

03.05.2007

H Αριστερή Ενότητα είναι μια ενωτική πρωτοβουλία και συσπείρωση στους χώρους σπουδών. Δημιουργήθηκε στο Πολυτεχνείο στις 10-11 Μάρτη στην Αθήνα από φοιτητικές παρατάξεις, συλλογικότητες, δυνάμεις της αριστεράς, αυτόνομα και ανεξάρτητα ριζοσπαστικά σχήματα και ανένταχτους φοιτητές και φοιτήτριες που βρεθήκαν μαζί εδώ και ένα χρόνο σε έναν από τους μεγαλύτερους φοιτητικούς αγώνες των τελευταίων δεκαετιών.

Αριστερή: Γιατί παλεύουμε συλλογικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις και για εκπαίδευση πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν σε έναν κόσμο που θα χωρά τα όνειρά μας και τις ανάγκες μας.

Ενότητα: Γιατί μαθαίνουμε από τα κινήματα και το φοιτητικό κίνημα απέδειξε ότι μπορούμε να νικήσουμε μόνο όταν συσπειρωνόμαστε στα επίδικα της συγκυρίας και αγωνιζόμαστε ενωτικά. Είμαστε γέννημα θρέμμα του κινήματος και στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε ένα ευρύτατο μέτωπο αντίστασης και αντιπαράθεσης εναντία στο νεοφιλελευθερισμό και στους πολιτικούς εκφραστές του. Στην Αριστερή Ενότητα συμμετέχουν, μέχρι στιγμής, τα Αριστερά Σχήματα, τα σχήματα του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων, οι Φοιτητές -τριες Ενάντια Στο Σύστημα, οι φοιτητές από το Κόκκινο και δεκάδες αλλά ανεξάρτητα σχήματα από όλη την Ελλάδα όπως ο Κύκλος Αλυσιδωτών Αντιδράσεων και το Αυτόνομο Κίνημα Βόλου.

Λειτουργούμε με κοινές διαδικασίες και οριζόντιες δομές ανά σχολή και πανελλαδικά. Χαρακτηριστικό μας είναι η οργανωτική και πολιτική αυτονομία των σχημάτων όσο και των ήδη διαμορφωμένων συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στην Αριστερή Ενότητα. Εμπνεόμαστε από το αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα και τα νέα κοινωνικό κινήματα στη λογική της συναίνεσης, της δημοκρατίας, της αυτονομίας και του αμοιβαίου σεβασμού.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο σελίδα 1 σελίδα 2

Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα (γιατί τη ζωή σου τη ζει το αφεντικό σου...)

26.04.2007

κείμενο της ΑΝ.Α.ΔΡΑΣΗς πληροφορικής για την Εργατική Πρωτομαγιά

121 χρόνια από το 1886 η εργατική πρωτομαγιά μας θυμίζει τους αιματοβαμμένους αγώνες του κόσμου της εργασίας για τη μείωση των ωρών εργασίας και την επιβολή του οχταώρου. Από τότε η πρωτομαγιά καταγράφεται στη συλλογική μνήμη του εργατικού κινήματος σαν σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας. Ειδικά φέτος η πρωτομαγιά έχει ξεχωριστή σημασία για τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο

Βγήκε το 7ο τεύχος του περιοδικού "Εξ Ευωνύμων"

20.04.2007

κυκλοφορεί στο τραπεζάκι του Δικτύου

Διαβάστε το σε ηλεκτρονική μορφή

Ο μόνος δρόμος είναι ενότητα και πάλη…

16.04.2007

για τη συνέχεια του φοιτητικού κινήματος

Σίγουρα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για το φοιτητικό κίνημα και για τον αγώνα του πανεκπαιδευτικού μετώπου απέναντι στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Τελικά η κυβέρνηση ψήφισε τον νέο νόμο-πλαίσιο αψηφώντας το μεγαλειώδες κίνημα φοιτητών και πανεπιστημιακών. Όμως πλέον οι φοιτητές έχουμε εμπειρίες αγώνων και εμπειρίες νικών, ξέρουμε πώς ό,τι ψηφίζεται στην βουλή μπορεί να καταργηθεί στην πράξη από τα μαζικά κινήματα. Επιπλέον οι φοιτητικοί σύλλογοι εσωτερικεύοντας τις εμπειρίες της μεγαλύτερης έκρηξης των φοιτητικών αγώνων πρέπει και μπορούν να συνεχίσουν στον δρόμο του αγώνα απέναντι στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στην εκπαίδευση.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ... ΠΑΡΑΛΙΑ;

29.05.2007

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης βρίσκεται στη 12η μέρα απεργίας πείνας με αίτημα ελεύθερη είσοδο στην παραλία για όλους

Η πρόσβαση στις παραλίες είναι από απαγορευμένη μέχρι πανάκριβη. Η παράδοση από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ του μεγαλύτερου μέρους της ακτογραμμής στα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα αμαρτωλά Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα(Ε.Τ.Α.), τα «ακατοίκητα» Ολυμπιακά Ακίνητα (για την Ολυμπιάδα ρε γαμ…), τα νυχτερινά κέντρα της Παραλιακής, και άλλους φορείς προς εκμετάλλευση για την παραγωγή κέρδους, έχει αποκλείσει ουσιαστικά τους κατοίκους όλης της Αττικής από την ίδια τους την θάλασσα. Χαρακτηριστικά για να κάνει μια οικογένεια ή μια παρέα 4 ατόμων μια βουτιά στην κοντινότερη στην Αθήνα «ιδιωτική» παραλία του Αλίμου χρειάζεται πάνω από 80 ευρώ (χωρίς ξαπλώστρες…). Υπολογίζεται ότι πάνω από 15 χιλιόμετρα ακτογραμμής από το Φάληρο ως την Βουλιαγμένη είναι κλειστά και φραγμένα από κλαμπ και ιδιώτες.

Με την συμβολική αυτή πράξη αντίστασης του Δημάρχου δίνεται το έναυσμα για την έναρξη μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων, ώσπου να ανακτήσουμε τη γη, τη θάλασσα και τον αέρα που μας ανήκει!

Όλοι και Όλες την Τετάρτη 30 Μάη, συμπαραστεκόμαστε στο Δήμαρχο και τους Πολίτες του Ελληνικού και Διεκδικούμε το Δικαίωμά μας για Ελεύθερη Είσοδο στις Παραλίες

11:00- Καθαρισμός της ακτής του Αγίου Κοσμά

18:00- Ξηλώνουμε την Περίφραξη της Παραλίας

20:00- Συναυλία με πολλούς καλλιτέχνες

Διαβάστε σχετικό κείμενο της ΑΝ.Α.ΔΡΑΣΗΣ Πληροφορικής

Διαβάστε ψήφισμα της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Στήριξη ομάδας καθηγητών στους συλληφθέντες

22.03.2007

171 Πανεπιστημιακοί στηρίζουν έμπρακτα τους συλληφθέντες της 8ης Μαρτίου.

171 υπογραφές πανεπιστημιακών «Είμαστε συνένοχοι» οι οποίες θα κατατεθούν στη δίκη των 49 φοιτητών.

Πάρτυ του περιοδικού Εξ ευωνύμων - Σάββατο 24 Μαρτίου

22.03.2007

Σας περιμένουμε όλους στο πάρτυ
που θα γίνει το Σάββατο 24 Μαρτίου,
Θεμιστοκλέους 52 Εξάρχεια,
να περάσουμε καλά και να βοηθήσουμε
όσο μπορούμε στα έξοδα του 7ου τεύχους
του περιοδικού μας!Μεγάλη συναυλία: «Ένα Τραγούδι για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία»

Δευτέρα 12 Μαρτίου 7.00μμ στο Σύνταγμα

11.03.2007

«Είμαι ευγνώμων σ’ αυτά τα παιδιά και τους δασκάλους τους, που αφυπνίζουν τις κοιμισμένες συνειδήσεις!». Με αυτά τα λόγια, άρχισε ο Θάνος Μικρούτσικος την συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση της μεγάλης συναυλίας «Ένα Τραγούδι για τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία» η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, το βράδυ της Δευτέρας 12 Μαρτίου (ώρα 7.00 μμ). Και ο Διονύσης Τσακνής συμπλήρωσε: «Βρίσκομαι εδώ, σαν γονιός και νοικοκυραίος, δίπλα στα παιδιά μου που σπουδάζουν και τους καθηγητές τους! Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι φοιτητές δεν έχουν δίκιο, δεν μπορώ τούτες τις ώρες να μην είμαι μαζί τους.»

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Θ. Μικρούτσικος, Λ. Λαζόπουλος, Δ. Τσακνής, Μ. Κωχ, Γ. Κούτρας, Ο. Περίδης, Χρ. Θηβαίος, Γ. Ανδρέου, Φ. Πλιάτσικας, Β. Καζούλης, Μ. Φάμελος, Π. Παυλίδης, Μ. Φριτζήλα, Λ. Καλημέρη, Φ. Δεληβοριάς και Μ. Πασχαλίδης.

Τη συναυλία η οποία διοργανώνεται με την πρωτοβουλία καλλιτεχνών και πανεπιστημιακών, στηρίζουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΠΟΣΔΕΠ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) και οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Κάλεσμα για Κοινή Δράση

08.03.2007

Καλούμε όλα τα σχήματα, τις συλλογικότητες, και τον ανένταχτο κόσμο που τόσο καιρό δίνουμε από κοινού αυτό τον όμορφο αγώνα σε πανελλαδική συνάντηση στις 10-11 Μάρτη (Αμφιθέατρο ΜΑΧ, έναρξη στις 12.00) στο Πολυτεχνείο της Αθήνας (Πατησίων), έτσι ώστε να δείξουμε ότι είμαστε μόνο στην αρχή!

Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιεύθηκε ο Νέος Νόμος Έκτρωμα

26.02.2007

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τον νέο νόμο Πλαίσιο που προτάθηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

Γενικές οδηγίες για την αντιμετώπιση των δακρυγόνων

26.02.2007

Εδώ μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τα δακρυγόνα, καθώς και οδηγίες για το πως μπορείτε να προστατευτείτε από αυτά!

ΔΙΚΤΥΟ - ΑΝ.Α.ΔΡΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ